Liga 1

După ce au auzit dialogul dintre Kovacs și Mladinovici, Duckadam și Lăcătuș „s-au aprins” în platou: „Să-și ceară el scuze, nu eu!”

Helmut Duckadam (în stânga) și Marius Lăcătuș, la DigiSport

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 20 septembrie 2023

Helmut Duckadam (64 de ani) și Marius Lăcătuș (59), foștii mari jucători ai Stelei, s-au contrat pornind de la dialogul audio publicat astăzi de FRF, între Istvan Kovacs și Horia Mladinovici, care a avut loc după a doua solicitare de penalty pe care au făcut-o cei de la Petrolul în meciul cu CFR Cluj.

Luni seara, în meciul dintre CFR Cluj și Petrolul, 1-0, ploieștenii au cerut două lovituri de pedeapsă. A doua dintre faze s-a petrecut în minutul 48, când stoperul Arlind Ajeti i-a pus talpa pe gleznă lui Pedro Justiniano, fundașul dreapta al Petrolului.

„Centralul” Istvan Kovacs nu a fluierat penalty pentru Petrolul și nici nu a mers apoi să revadă faza pe monitorul de la marginea terenului, lucru pe care ar fi trebuit să-l facă în cazul în care i-ar fi recomandat asta arbitrul VAR.

AUDIO. Înregistrarea discuției dintre Kovacs și camera VAR la a doua fază în care Petrolul a cerut penalty cu CFR Cluj

>

După ce au auzit dialogul Istvan Kovacs - Horia Mladinovici, Duckadam și Lăcătuș „s-au aprins” în platou

După meci, în spațiul public a început să circule un videoclip scurt în care Kovacs i se adresează în cască arbitrului VAR, Horia Mladinovici. Mulți au încercat să-i citească pe buze „centralului” și au interpretat că acesta ar fi zis: „Penalty pentru Petrolul? Poate dai tu, eu nu!”.

Comisia Centrală a Arbitrilor a publicat astăzi o înregistrare audio cu dialogul dintre Kovacs și Mladinovici. Kovacs nu e auzit spunând respectivele lucruri, motiv pentru care Helmut Duckadam a ținut să-i prezinte scuze în direct la DigiSport.

Multă lume ar trebui să-i prezinte scuze lui Istvan Kovacs. Eu sunt primul care o fac. Am văzut-o în altă perspectivă”, a afirmat Duckadam.

Colegul de platou Marius Lăcătuș a intervenit în acel moment, fiind în mod evident iritat de poziția lui Duckadam. Redăm în continuare dialogul dintre cei doi:

  • Marius Lăcătuș: „Până la urmă de ce să o facem? Că el nu a văzut un penalty, sau cum?” 
  • Helmut Duckadam: „Păi stai. I-am pus în cap ce ar fi zis...” 
  • Lăcătuș: „Mă, el a greșit?” 
  • Duckadam: „Lasă acum, nu schimba. Ai citit pe buze, nu?” 
  • Lăcătuș: „Dar ce, tu ești sigur că e toată discuția înregistrată acolo? E problema ta, părerea ta. Eu cred că nu e tot. Tu zici să ne cerem scuze că nu a văzut un penalty? Auzi! «Scuză-mă, domnule Kovacs, că nu ai dat 11 metri»”. 
  • Duckadam: „Nu am spus asta. Mă refeream la acuzațiile care i-au fost aduse pe nedrept. Că ar fi spus «Ce, pentru Petrolul?»” 
  • Lăcătuș: „El trebuie să-și ceară scuze primul, că el a greșit”.

Tot astăzi, Kyros Vassaras, președintele CCA, a explicat de ce nu a fost acordat penalty la acea fază. El a admis că intervenția lui Ajeti trebuia sancționată, dar a susținut că perechea de arbitri din camera VAR nu a găsit unghiul potrivit pentru a observa contactul, în ciuda faptului că reluările prezentate de televiziuni, pe transmisiunea live a meciului, au fost elocvente.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.