Liga 2

Șeful secției de fotbal de la Steaua, reacție după proiectul de lege al Guvernului: „N-avem niciun jucător care câștigă peste 6.000 de euro net”

Alexandru Buziuc, atacantul Stelei, în meciul cu Chiajna. Foto: Facebook @ Steaua București

Articol de Vlad Roșu  —  joi, 21 septembrie 2023

Andrei Cian (45 de ani), fost handbalist, în prezent șeful secției de fotbal de la CSA Steaua București, a comentat proiectul de lege inițiat de Guvern, prin care se prevede ca un club susținut din bani publici să nu plătească salarii mai mari de 30.000 de lei net, adică aproximativ 6.000 de euro. 

Executivul caută să acopere gaura din bugetul de stat cu noi taxe și a inclus sportul printre domeniile de activitate care ar trebui să contribuie mai mult începând cu anul următor. Proiectul de lege privind noile măsuri fiscale a fost publicat și urmează să ajungă în Parlament.

În rândul cluburilor finanțate de la bugetul public se află și CSA Steaua București, grupare care primește bani de la Ministerul Apărării. 

Andrei Cian, șeful secției de fotbal a „militarilor”, spune însă că fotbalul nu va avea de suferit în urma proiectului de lege susținut de Guvern, întrucât niciun fotbalist al Stelei nu are un salariu mai mare de 6.000 de euro net, cum se întâmplă cu alți sportivi de la alte secții. 

Andrei Cian, șeful secției de fotbal de la Steaua, despre proiectul de lege al Guvernului: „N-avem niciun fotbalist care câștigă peste 6.000 de euro net”

„La noi, procentul de sportivi care câștigă peste această sumă e infim. La celelalte sporturi mă refer, la fotbal n-avem niciun sportiv cu peste 6.000 de euro net. 

Voi răspunde simplu, probabil se știe puțin chestiunea asta. Și acum suntem reglementați de anumite repere, chestiuni impuse de MTS (n.r. - Ministerul Tineretului și Sportului). Un sportiv e plătit în baza unui procentaj făcut de MTS. 

Ca idee, dacă aș aduce un jucător de fotbal, el nu poate atinge un punctaj mai mare de 7 sau 8 înmulțit cu salariul mediu pe economie. Diferența de bani trebuie susținută tot din venituri proprii.

Se poate face un mix din bani publici și privați”, a spus Andrei Cian, potrivit Digi Sport. 

Andrei Cian, șeful secției de fotbal de la Steaua. Foto: EHF

VIDEO. Daniel Oprița, supărat pe arbitru după Concordia Chiajna - Steaua: „Nici nu știm cine stă pe bancă cu Slatina”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.