Tenis

Îi bagă în faliment? Suma exorbitantă cerută de Simona Halep de la firma care a produs suplimentul contaminat cu roxadustat

+36 Foto
Simona Halep

Articol de Daniel Grigore  —  vineri, 22 septembrie 2023

Suspendată din tenis 4 ani pentru că a fost depistată cu o substanță pozitivă, roxadustat, Simona Halep (31 de ani) a anunțat deja că va da în judecată compania care a produs suplimentul contaminat, pe care echipa sportivei dă vina pentru testul pozitiv.

În prima reacție după ce Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a anunțat suspendarea de 4 ani a Simonei Halep, sportiva din România a precizat că „intenționez să apelez la toate căile legale împotriva companiei care a produs suplimentul în cauză”.

Între timp, unul dintre avocații Simonei, Bogdan Stoica, a confirmat că acest pas a fost deja făcut: „Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă”.

Simona Halep cere despăgubiri de ordinul milioanelor de euro

Așadar, tot ce va solicita Simona Halep sunt despăgubiri de ordin material. Cu siguranță vorbim despre o sumă de ordinul milioanelor de euro, având în vedere cât a scos-o din circuit pe Halep ingerarea suplimentului contaminat.

Halep nu a mai jucat deloc de mai bine de un an și, dacă TAS menține suspendarea inițială, nu o va mai face până în octombrie 2026. Doar pentru anul deja pierdut, octombrie 2022 - octombrie 2023, despăgubirile cerute s-ar putea ridica la câteva milioane de euro, având în vedere istoricul banilor câștigați de Halep în ultimii ani.

În 2022, de exemplu, doar pentru competițiile la care a participat între lunile ianuarie și septembrie, Halep a încasat 2,2 milioane de dolari. În 2020, câștigurile exclusiv din tenis s-au ridicat la 6,9 milioane.

Raportându-ne la încasările Simonei din ultimii ani și la faptul că suspendarea inițială se întinde pe 4 ani, despăgubirile cerute ar putea trece lejer de 20 de milioane de dolari!

Simona Halep la Wimbledon, foto: Guliver/gettyimages

Suplimentul contaminat e produs de o firmă din Canada: Quantum Nutrition

Firma dată în judecată de echipa Simonei este din Ontario, Canada. Gazeta Sporturilor a dezvăluit în exclusivitate că este vorba despre compania Quantum Nutrition. Concret, produsul contaminat cu roxadustat este o pudră de keto colagen care ține de Schinoussa Superfoods, gama naturistă a firmei.

Veniturile anuale estimate ale companiei sunt de până în 5 milioane de dolari, astfel că procesul intentat de Simona Halep ar putea să o bage în faliment!

„Simona a primit substanța de la preparatoarea fizică a academiei o pudră de keto colagen, produs de o firmă din Canada: Quantum Nutrition. Produsele se numesc Schinoussa Superfoods. Pudra a fost dizolvată și ea a folosit-o”, a explicat un apropiat al Simonei Halep.

Tot despre Simona Halep: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.