Campionate

Veste-șoc în fotbalul englez. Prima jucătoare cu peste 100 de meciuri la Sheffield United a murit la 27 de ani

Maddy Cusack // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Theodor Jumătate  —  vineri, 22 septembrie 2023

Maddy Cusack, vicecăpitanul echipei feminine a lui Sheffield United, care tocmai își prelungise contractul în iulie, a încetat din viață la doar 27 de ani. Nu a fost dezvăluită cauza decesului.

Fotbalul englez suferă. O veste înfiorătoare. Una dintre cele mai importante fotbaliste de la Sheffield United s-a stins din viață subit la doar 27 de ani.

Maddy Cusack s-a stins din viață la 27 de ani. Era și directorul de marketing al clubului

Totul părea bine pentru Maddy Cusack. După ce jucase la Aston Villa, Birmingham City și Leicester, a ajuns la Sheffield United și avea peste 100 de meciuri, cum nu mai reușise nimeni în istoria clubului.

În iulie, mijlocașul cu numărul 8 și-a prelungit contractul la roș-albi, fiind unul dintre vicecăpitanii echipei din liga secundă insulară. Nu doar atât. La Sheffield era și director al departamentului de marketing.

Maddy Cusack: „Toți știu cât de mult iubesc acest club. E casa mea”

În urmă cu șapte săptămâni, ea postase pe Instagram o fotografie de la semnarea noului contract. Și mesajul: „Cred că toți știu cât de mult iubesc acest club. Este casa mea. 6 ani și numărătoare continuă... Sunt foarte fericită că am încheiat alt acord cu Sheffield United. Nerăbdătoare să încep noul sezon”.

Joi seară, ca un tunet, Sheffield a anunțat că Maddy a murit. „Suntem devastați. E o veste sfâșietoare pentru toți în Bramall Lane. Jucase cel mai mult în formația noastră, era extrem de populară. Ne va lipsi enorm", a spus Stephen Bettis, directorul executiv al grupării.

Fratele ei, Richard, lacrimi pe Twitter: „Frumoasa mea soră. Odihnește-te în pace, Maddy!”.

Ultimul meci al lui Maddy Cusack, pe 27 august

Nu s-a dezvăluit cauza decesului. S-a cerut doar liniște: „Clubul și familia lui Maddy nu vor mai face alte comentarii în aceste clipe triste".

Leah Williamson, căpitanul naționalei feminine a Angliei, a dat și ea un mesaj: „Toată dragostea mea familiei lui Maddy într-un moment cumplit”. Alisha Lehmann, internațional elvețian, jucătoare la Aston Villa, a adăugat: „Mi s-a rupt sufletul când am aflat”.

Pe 27 august, Maddy Cusack a jucat pentru Sheffield la 1-1 cu Charlton. Atunci a fost ultima oară când a purtat tricoul alb-roșu. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.