Altele

Judoka Laris Borș Dumitrescu, campion european U23, a fost exclus din lotul olimpic pentru că a picat proba cântarului

Laris Borș Dumitrescu pe tatami la începutul anului FOTO IJF

Articol de Roxana Fleşeru  —  Friday, 22 September 2023

Federația Română de Judo a anunțat vineri că a laut o măsură disciplinară împotriva lui Laris Borș Dumitrescu (24 ani) după ce acesta nu a trecut proba cântarului la Grand Slam-ul de la Baku.

Vineri, Federația Română de Judo a anunțat excluderea lui Laris Borș Dumitrescu din lotul olimpic. „Având în vedere faptul că sportivul Laris Borș nu a trecut proba cântarului la Grand Slam Baku în data de 21/09/2023, acest lucru fiind o recidivă gravă, neconformă cu disciplina și rigoarea unui sportiv de lot național, ce afectează în același timp prestigiul FR Judo și al sportului românesc, conducerea FR Judo a decis eliminarea sportivului din lotul olimpic masculin de judo, respectiv punerea lui la dispoziția clubului Dinamo", se arată într-un comunicat. 

Laris Borș Dumitrescu era înscris la Baku la categoria 61 kg.

Se mai precizează și: „După analiză, vor fi decise și sancțiuni pentru colectivul tehnic de antrenori ai lotului masculin format din Emil Morar și Dan Fâșie, respectiv s-a emis un avertisment pentru antrenorul Iulian Surlă, ce era responsabil cu supervizarea pregătirii lui Laris Borș".

Laris Borș Dumitrescu a ajuns la judo grație tatălui său

Laris Borș Dumitrescu devenea campion european U23 în 2021, la categoria 66 de kg. „Tatăl meu m-a dus în sală. Și el a făcut judo. Mie nu prea mi-a plăcut. A doua oară am fost cu un prieten și a început să-mi placă. Prietenul acela s-a lăsat, eu m-am dus în continuare" , povestea în acel an Laris la Radio Gold.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.