Liga 1

După Istvan Kovacs, MM Stoica desființează încă un „central”: „Cum facem ca ăsta să nu mai arbitreze?”

Articol de Sergiu Alexandru  —  Saturday, 23 September 2023

După ce s-a luat de Istvan Kovacs, Mihai Stoica, managerul FCSB, a avut un discurs dur la adresa unul alt arbitru, Florin Andrei. CCA, tocmai l-a delegat ca arbitru VAR la Sepsi - FCSB.

UPDATE 11:30 » Florin Andrei la Sepsi – FCSB ca arbitru VAR

Azi, CCA a anunțat lista de arbitri pentru Sepsi – FCSB (Se joacă duminică, de la ora 21:00. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport, OrangeSport și DigiSport). 

La mai puțin de 24 de ore după ce a fost criticat de Mihai Stoica, Florin Andrei va fi din nou în camera VAR la un meci al roș-albaștrilor. Detalii AICI

Mihai Stoica se ia de Florin Andrei

La Hermannstadt – FCSB 2-2, Florin Andrei a fost în camera VAR, iar Mihai Stoica îl consideră responsabil pentru anularea golului marcat în minutul 8, la 0-0, de Andrea Compagno.

„Mie mi-a plăcut de Flueran (n.r- arbitrul meciului Hermannstadt – FCSB). A avut de luat decizii foarte grele și le-a luat așa cum trebuie.

 Dar nu mi-a plăcut de Florin Andrei, care a zis că e henț, după o reluare pe care am văzut-o cu toții și după care nu ne putem edifica dacă mingea îi vine în piept sau în braț lui Compagno. 

Florin Andrei // FOTO: Imago

El zice că e henț și anulează golul. Eu cred că Florin Andrei nu trebuia să intervină. Nu e o filmare care să ne edifice. Noi nu știm. Nu se vede. 

Andrea spune că l-a lovit în piept. Dacă mingea era îndepărtată și îl atinge, OK, anulează. Mie mi se pare că mingea atinge mâna celui de la Hermannstadt. Dacă fază nu e clară, atunci nu te bagi! 

Florin Andrei ăsta, care vede așa de bine chestia asta pe care nu o vede nimeni, la meciul Hermannstadt – U Cluj refuzat un penalty pentru clujeni. Cum? Inventează o simulare la Daniel Popa! 

E chemat la VAR, i se zice «Bă, vezi că ai greșit. E penalty cât casa!», iar el spune «Nu, nu, nu! E cum zic eu». Nu e, mă, cum zici tu! Vedem cu toții. Și nu l-am văzut pe Vassaras comentând faza asta. El comentează ce vrea el.

El arbitrează în continuare și acum face o demonstrație... Nu știu, e clarvăzător? Ce-o fi făcând... Nu am idee cum vede el ceva ce nu vede nimeni.

 Cum facem? Cum facem ca ăsta să nu mai arbitreze? Ăsta rămâne și arbitrează în continuare. Am o mare problemă cu Florin Andrei. Nu trebuia să mai fie delegat după Hermannstadt - U Cluj” a spus Mihai Stoica la OrangeSport. 

Gol anulat pentru Andrea Compagno

 Andrea Compagno a marcat încă din minutul 8, dar reușita i-a fost anulată pe motiv de henț. Înainte să reia printre picioarele lui Căbuz, nouarul roș-albaștrilor ar fi atins balonul cu mâna în duelul aerian cu stoperul Valerică Găman. 

„Așa mi-a zis arbitrul (n.r. - că a fost henț), dar nu e așa clar. Nu știu, dar a trecut. Nu mi-a fost clar, cel mai urât lucru pentru un atacant e să te bucuri alături de suporteri apoi să-ți anuleze golul. 

Am crezut că e gol fără probleme și m-am bucurat, a fost important pentru mine. M-am dus imediat la suporteri, dar asta e, mergem înainte”, a spus Andrea Compagno după meci.

Gafă uriașă a lui Florin Andrei în Hermannstadt - U Cluj 

În minutul 29 al meciului Hermannstadt - U Cluj 2-2, jucat pe 28 august, U Cluj a solicitat un penalty la duelul dintre Daniel Popa și portarul Vlad Muțiu. 

Aflat în careul advers, Daniel Popa a împins mingea cu piciorul stâng, apoi a căzut, fiind încurcat de portarul Vlad Muțiu, care se aruncase în întâmpinarea balonului.

Aflat în apropierea fazei, „centralul” Florin Andrei nu a stat pe gânduri. I-a arătat cartonașul galben lui Daniel Popa, considerând că atacantul clujenilor a simulat. 

Arbitrii din camera VAR, perechea Andrei Antonie și Mircea Orbuleț, l-au chemat pe „central” să revadă faza, considerând că există circumstanțe de penalty. 

Florin Andrei a mers la monitor, iar după mai bine de două minute de parlamentări a rămas la decizia inițială: „galben” pentru simulare!

Reluările au relevat că între Muțiu și Popa nu a existat contact, Popa reușind să-l evite pe portar prin săritură. Însă fotbalistul Universității avea prim-planul, a ajuns primul la minge și a fost vizibil încurcat de portar, care l-ar fi luat pe sus în caz că alegea să nu sară.

Contactați de GSP, un fost arbitru FIFA și un actual central din lotul Ligii 1 au comentat momentul și s-au arătat surprinși de modul în care a gestionat Florin Andrei faza. 

„E penalty clar!”, a spus unul dintre ei, în timp ce celălalt a avut o poziție mai dură: „Admit că te poți păcăli în timpul meciului, în dinamica fazei, dar, când te cheamă la monitor, vezi și revezi faza, și rămâi pe aceeași decizie, atunci e clar inexplicabil! De neacceptat!”.

VIDEO Totul despre Sepsi - FCSB

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.