Campionate

Burnley - Manchester United 0-1 » „Diavolii roșii” întrerup seria negativă și urcă în clasamentul din Premier League

+17 Foto
Foto: Imago

Articol de Vlad Roșu  —  duminică, 24 septembrie 2023

Manchester United s-a impus pe terenul lui Burnley, scor 1-0, în runda cu numărul 6 din Premier League. 

Manchester United, victorie pe terenul lui Burnley în Premier League 

Trupa de pe Old Trafford a început bine partida de pe Turf Moor și a ratat prima ocazie în secunda 30, când Rashford a tras în plasa laterală din 7 metri. 

Șase minute mai târziu a venit și a doua ocazie a meciului, tot a lui United. Bruno Fernandes l-a pus la încercare pe Trafford cu un șut de la 12 metri, dar acesta a fost la post. 

+17 Foto
Foto: Imago

În minutul 10 a fost înregistrată și prima oportunitate a gazdelor. Roberts a centrat din dreapta, Amdouni a reluat cu capul, de la 10 metri, dar Onana a respins in extremis în corner. Același Amdouni avea să semneze o ocazie mai mare în minutul 17, când a lovit bara. 

În minutul 25, Sergio Reguilon a centrat din corner, iar Jonny Evans a reluat cu capul, din 3 metri. Reușita a fost însă anulată, pentru că pe traiectoria balonului se afla Rasmus Hojlund, în ofsaid. 

În minutul 45 avea să fie înscris și singurul gol al meciului. Jonny Evans a trimis o pasă lungă, peste apărarea gazdelor, iar Bruno Fernandes a reluat din prima, din voleu, fără șansă pentru Trafford. 

+17 Foto
Foto: Imago

Partea a doua a jocului avea să fie una săracă în ocazii. Gazdele au forțat egalarea, introducându-i în teren pe Sander Berge, Jay Rodriguez și Bruun Larsen, în timp ce United a conservat rezultatul. Ten Hag i-a aruncat în luptă pe Varane, revenit după o accidentare, și pe Sofyan Amrabat, aflat la debut în tricoul „diavolilor”. 

Manchester United a urcat până pe locul 8 în clasament, cu 9 puncte câștigate din 18 posibile. Burnley e ultima, cu numai un punct în cont. 

Clasamentul actualizat din Premier League

Final: Burnley - Manchester United 0-1

  • Manchester United a deschis scorul în minutul 45. Jonny Evans a trimis o pasă lungă, peste apărarea adversă, iar Bruno Fernandes a reluat din voleu, la colțul lung, fără șanse pentru Trafford
  • Opt minute mai târziu, Manchester United a trimis mingea în poartă prin Jonny Evans. Nord-irlandezul a reluat cu capul din 3 metri o centrare din corner a lui Reguilon. Reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid, întrucât Rasmus Hojlund se afla pe traiectoria balonului și a influențat faza
  • Cea mai mare ocazie a partidei a venit din tabăra gazdelor, în minutul 17. Amdouni, lansat excelent în careu de Ramsey, a lovit bara din stânga porții lui Andre Onana

Burnley - Manchester United, echipele de start

Burnley: Trafford - Roberts, Al Dakhli, Beyer, Taylor - Cullen, Brownhill - Gudmundsson, Ramsey, Koleosho - Amdouni
Rezerve: Muric - Berge, Bruun Larsen, Cork, Delcroix, Manuel Hedilazio, J, Rodriguez, Tresor, Zaroury
Antrenor: Vincent Kompany 

Manchester United: Onana - Dalot, Lindelof, Evans, Reguilon - McTominay, Casemiro, Mejbri - B. Fernandes - Hojlund, Rashford
Rezerve: Bayindir - S. Amrabat, Eriksen, Garnacho, Gore, Martial, Pellistri, Van de Beek, Varane
Antrenor: Erik Ten Hag

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.