Stranieri

Pe cine am pierdut! Daniel Boloca, printre cei mai buni la Sassuolo: „Extraordinar. Aleargă, luptă și se impune”

Nici doi jucători juventini nu l-au putut opri în această fază pe Boloca // FOTO Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 24 septembrie 2023

Jucătorul care a refuzat naționala noastră se impune tot mai mult în Serie A. Daniel Boloca, 24 de ani, unul dintre liderii lui Sassuolo la 4-2 cu Juventus. „Pierde puține mingi, asigură echilibrul echipei, are liniște și autoritate pe teren”, a comentat Corriere dello Sport.

Am pierdut un jucător bun, foarte bun. Daniel Boloca, 24 de ani, ar fi putut evolua la naționala noastră, dar experiența trăită printre „tricolori” l-a dezamăgit și a ales squadra azzurra, Italia, unde crește de la o zi la alta, de la un meci la altul.

Când e integralist Daniel Boloca, echipa sa câștigă

Transferat în vară la Sassuolo de la nou-promovata Frosinone, pentru 10 milioane de euro, „închizătorul” a fost doar rezervă în prima etapă, la 0-2 cu Atalanta. De atunci, antrenorul Alessio Dionisi l-a titularizat nonstop în Serie A.

Patru partide, echipa câștigând de două ori, de fiecare dată când el a fost integralist. 3-1 cu Verona și, sâmbătă, cel mai important succes al acestui sezon, 4-2 cu Juventus.

Daniel Boloca l-a încântat pe antrenorul Alessio Dionisi

Împotriva bianconerilor, a fost printre cei mai valoroși „neroverdi". I-a impresionat pe jurnaliștii peninsulari. Și pe tehnicianul lui Sassuolo.

Dionisi a încercat să atenueze puțin entuziasmul presei, „e încă devreme să vorbim despre Boloca, în primul rând trebuie să confirme pentru el, pentru a avea tot mai multă încredere”. A spus însă că „în prima repriză a fost extraordinar”. Exact așa fusese.

Ziariștii n-au ezitat să-l laude în analizele lor. În majoritatea cotidianelor și site-urilor locale, Boloca a primit nota 7, maximum fiind 7,5 în această confruntare.

3,5milioane de euro este cota lui Daniel Boloca, cea mai mare a carierei, potrivit Transfermarkt.de

Presa italiană: „Daniel Boloca, formidabil meci, de mare intensitate”

„Pierde puține mingi, asigură echilibrul echipei, are liniște și autoritate pe teren”, a comentat Corriere dello Sport, în timp ce Sassuolo News crede că „a fost agresiv și concret în linia mediană. Încă un cartonaș galben, trebuie să crească și la acest capitol, învățând să-și pună o limită, dar foarte curajos. Formidabil meci, de mare intensitate”.

La rândul său, Tuttomercatoweb a remarcat „jocul plin de substanță al fostului mijlocaș de la Frosinone, care acționează ca un excelent paravan pentru defensivă, blocând pasele spre atacanții lui Juventus. În a doua repriză, a fost foarte prezent și în jumătatea adversă”.

Pentru Sportmediaset, „Boloca aleargă, luptă și se impune. Atacă toate mingile la mijloc și le pune stop rivalilor în zona lui”. 

6minute a jucat Boloca la naționala României, în amicalul cu Slovenia, 1-2 pe 17 noiembrie 2022

Citește și alte știri despre stranieri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.