Stranieri

Marius Șumudică, gest impresionant la Gaziantep » Cum l-a împăcat pe Alex Maxim cu galeria: „I-au dat lacrimile”

Marius Șumudică și Alex Maxim

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday, 25 September 2023

După meciul în care fanii lui Gaziantep l-au fluierat pe Alexandru Maxim în momentul înlocuirii, Marius Șumudică a mers alături de jucător în fața peluzei, l-a îmbrățișat și pupat pe frunte. Și suporterii i-au scandat numele "tricolorului". Nu era o premieră pentru antrenor.

De când a venit la Gaziantep, întâi împrumut, în ianuarie 2020, apoi cedat definitiv de Mainz în vara următoare, gratis, Alex Maxim i-a cucerit pe fanii roș-negri, fiind cel mai bun jucător al echipei din Anatolia.

Alexandru Maxim a influențat 66 de goluri în 3 ani la Gaziantep

În trei ani, playmakerul adus de Marius Șumudică în Turcia a influențat 66 de goluri în 120 de meciuri în toate competițiile, 43 de reușite și 23 de pase decisive. El a fost sufletul lui Gaziantep.

Împrumutat la Beșiktaș, în februarie, după cutremurele masive care au lovit violent orașul și întreaga regiune, „tricolorul" nu s-a adaptat, a jucat mult mai puțin decât înainte și și-a pierdut ritmul. Zero goluri, zero assisturi în 11 apariții în Super Lig.

Cartonașul roșu primit de Alexandru Maxim a provocat fisura cu fanii turci

Întors la Antep, a repornit greșit. A fost eliminat chiar din prima etapă, după numai 23 de minute, la 1-2 cu Fenerbahce. Atunci a apărut o fisură între el și suporterii care îl adorau. Jocul modest din următoarele partide l-au îndepărtat și mai mult de galerie.

În ultima rundă, fanii l-au fluierat când a fost înlocuit, deși echipa a învins, 2-0 cu Istanbulspor. Ceea ce l-a afectat pe jucător. Site-ul Gaziantep27 a dezvăluit ce a făcut Șumudică pentru Maxim.

>

Marius Șumudică, după ce a fost fluierat Alexandru Maxim: „Ce faceți?". Și „e al vostru!"

Auzind cum e huiduit Alex, antrenorul s-a întors spre tribune și a ridicat brațele, ca și cum ar fi întrebat: „Ce faceți?". La sfârșit, l-a luat pe Max după gât și așa l-a dus în fața peluzei.

L-a arătat fanilor, a făcut semn spre el: „E al vostru!". Și suporterii s-au schimbat. L-au aplaudat și i-au scandat numele mijlocașului. Șumudică s-a întors și l-a sărutat pe frunte, părintește. Jucătorul s-a emoționat. „I-au dat lacrimile", au observat jurnaliștii turci.

„A făcut pace", a titrat site-ul local, prezentând și alt caz, tot cu Șumudică în prim-plan. Pe 17 februarie 2020, Muhammet Demir, la acea vreme atacantul lui Gaziantep, a insistat să execute el două penaltyuri la 2-0 cu Rizespor și le-a ratat pe ambele, spre nemulțumirea tehnicianului, care l-a și înlocuit.

43de goluri a înscris Alexandru Maxim la Gaziantep în 120 de meciuri jucate în toate competițiile din ianuarie 2020

Și Demir a fost fluierat de galerie. După meci, Șumudică s-a dus cu Demir în fața fanilor și conflictul a dispărut.

„Lumea nu trebuie să uite că Maxim a marcat peste 40 de goluri pentru Gaziantep. Mai sunt și perioade slabe în cariera unui jucător și nu spun asta doar pentru că e român. În acest an, nu a jucat prea mult la Beșiktaș și am vrut să-l iau cu mine în Arabia Saudită, dar el m-a refuzat. Mi-a zis că se simte bine la Gaziantep și nu vrea să plece"
- Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.