Cupa Romaniei

Farul începe cu o înfrângere aventura din Cupa României Betano, obiectivul principal al lui Hagi » Rezervele „marinarilor”, lamentabile la Voluntari

+15 Foto
FC Voluntari - Farul / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Eduard Apostol, Cristi Preda (foto), Vlad Nedelea  —  Tuesday, 26 September 2023

Farul a început cu stângul parcursul din grupele Cupei României, principalul obiectiv al sezonului pentru „marinari”, conform declarațiilor recente ale oficialilor. Cu numeroase rezerve în echipa de start, campioana a pierdut pe terenul lui FC Voluntari, o echipă în criză, scor 0-2.

Cronică de Eduard Apostol: Hagi i-a făcut rost de timp lui Poenaru

Farul s-a păcălit cu Dinamo, încă nu și-a revenit! În schimb, a ajutat-o pe Voluntari să-și ofere un balon de oxigen și, mai ales, Hagi îl ajută pe Ilie Poenaru să-și continue meseria la clubul ilfovean. 

Gazdele au deschis rapid scorul, Daniel Florea (8) înscriind atât de simplu de lângă niște apărători visători, după pasa lui Carnat, fotbalist sosit de trei săptămâni de la „marinari”! Dumiter a avut propriul său meci cu Buzbuchi, doar că vârful Voluntariului a ratat din două situații mari. Sau portarul campioanei a scos magistral. 

Rivaldinho (50) a înscris, dar golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid

Prima, singura, cea mai mare oportunitate a Farului a fost în minutul 75, când Jesus Fernandez a scos de pe linia porții reluarea cu capul a lui Kevin Boli. 

Andreș (85), la primul său gol pentru ilfoveni, a avut o reluare imperială cu capul, după un corner, a liniștit lucrurile, cu toate că echipa „Regelui” Hagi a fost extrem de apatică marți seară. 

FINAL » FC Voluntari - Farul Constanța 2-0

  • min.90: Partida de pe arena „Anghel Iordănescu” e prelungită cu patru minute!
  • min.85: GOL Voluntari! Ilfovenii înscriu și golul doi și rezolvă, practic, partida. Andreș se înalță la o fază fixă și înscrie printr-o lovitură imparabilă de cap. 
  • min.75: Ocazie mare de egalare pentru Farul. Lovitura de cap a lui Boli e scoasă in-extremis de Jesus Fernandez, care face un meci mare. 
  • min.69: Încă o mare ratare a Voluntariului! Dumiter irosește o altă ocazie bună, fiind blocat de Buzbuchi din poziție 1 vs 1.
  • min.50: Golul Farului, marcat de brazilianul Rivaldinho, e anulat pentru ofsaid! Decizie corectă luată de brigada lui Bîrsan: Rivaldinho se afla în poziție neregulamentară. 
  • min.49:  Gazdele cer penalty la un duel între Gustavo Marins și Dumiter. Fundașul campioanei l-a lovit în săritură pe atacantul Voluntariului, dar arbitrul Bîrsan a lăsat jocul să continue.
  • min.46: A început repriza secundă!

+15 Foto
FC Voluntari - Farul / foto: Cristi Preda (GSP)
  • PAUZĂ la Voluntari. Gazdele intră în avantaj la cabine, 1-0, după golul marcat de Daniel Florea în minutul 8. 
  • min.44: Tot Voluntariul are, însă, ocaziile importante ale partidei. Dumiter scapă singur cu Buzbuchi, dar șutează în portarul Farului dintr-o poziție ideală. 
  • min.38: „Marinarii” domină partida, dar fără rezultat pe tabelă. Borgnino șutează în forță de la distanță, oaspeții se aleg doar cu un corner. 
  • min.24: Daniel Florea, autorul golului, ajunge într-o poziție iminentă de gol, dar execuția sa dezamăgește crunt. În locul unei finalizări sănătoase, Florea a „împins” mingea către Buzbuchi, irosind o șansă bună de 2-0.  

+15 Foto
FC Voluntari - Farul / foto: Cristi Preda (GSP)
  • min.20: Nicolas Popescu prinde un șut sănătos de la 25 de metri, mingea se duce puțin pe lângă spațiul porții lui Jesus Fernandez. 
  • min.14: Enes Sali execută direct pe poartă o lovitură liberă din lateral, Matricardi respinge balonul cu capul. 
  • min.8: GOL Voluntari! Spații imense în apărarea lui Hagi, de care gazdele profită cu vârf și îndesat! Complet nemarcat, Daniel Florea îl învinge pe Buzbuchi cu un șut din 6 metri, la o fază la care fundașii constănțeni „dormeau”. Assist-ul i-a aparținut lui Nicolae Carnat, fotbalist recent concediat de Hagi. 
  • min.4: Jesus Fernandez reține fără probleme șutul expediat de Ionuț Vînă de la aproximativ 20 de metri. 
  • min.1: A început partida de la Voluntari!
  • La meci asistă în jur de 250 de fani, inclusiv o galerie a Farului formată din 20-25 de persoane. 
Imagine surprinsă în startul meciului / foto: Vlad Nedelea (Gazeta Sporturilor)
  • Farul aliniază o echipă formată din numeroase rezerve. În formula pregătită de Hagi apar nume precum Buzbuchi, Mihai Popescu, Vînă, Enes Sali sau Nicholas Popescu. Fiul lui Gică Popescu bifează a doua apariție ca titular în acest sezon, după ce evoluase 45 de minute în eșecul din campionat cu Poli Iași, 1-3, pe 30 iulie.
  • „Tripleta” consacrată din atacul „marinarilor” - Budescu - Louis Munteanu - Mazilu - nu apare astăzi nici pe foaie. 
  • Pe „făraș” la Voluntari, Ilie Poenaru utilizează o echipă mixtă, formată în egală măsură din titulari obișnuiți și rezerve. Vedete precum Nemec sau Sigurjónsson sunt pe bancă, în timp ce în primul „11” apar nume precum Carnat, Dumiter sau Daniel Florea.

FC Voluntari - Farul Constanța, echipe de start

FC Voluntari: J. Fernandez - Ricardinho, Matricardi, Andreș, Paz - Voican, Rață, Răduț, Carnat - Dumiter, D. Florea
Rezerve: Vâlceanu, Armaș, Boboc, Bozickovic, Cocian, Sigurjónsson, A. Andrei, A. Niță, Nemec
Antrenor: Ilie Poenaru

Farul Constanța: Buzbuchi - Grosu, M. Popescu, D. Quieros, G. Marins - Vînă, N. Popescu, Borgnino, N. Grigoryan - Rivaldinho, Sali
Rezerve: Aioani, Dussaut, Dănuleasa, Mălăele, Boli, Banu, Andronache, Gustavo Da Costa, I. Cojocaru
Antrenor: Gheorghe Hagi 

Stadion: Anghel Iordănescu (Voluntari)
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti) / A1: Tunyogi Ferencz (Zalău), A2: Bobe Ionuţ Marius (Bucureşti)

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.