Liga 1

Tiago a venit

Articol de Dan Udrea, Răzvan Rotaru  —  vineri, 30 mai 2008

Steaua s-a înţeles cu Estrela Amadora pentru a-l împrumuta pe mijlocaş un an, cu opţiune de cumpărare, fotbalistul sosind ieri după-amiază la Bucureşti.

Primul străin pe care Steaua a reuşit să pună mîna este Tiago Gomes , mijlocaş ofen­siv la Estrela Amadora, locul 12 în prima ligă din Por­tu­galia. Fot­ba­listul de 22 de ani a ajuns ieri după-amiază la Bu­cu­reşti, în­soţit de pre­­şedintele şi de directorul sportiv ai clubului de care aparţine.

Ei au mers ime­diat la ne­go­cie­rile finale cu Vale­riu Ar­­găseală şi A­drian Ilie, care re­dac­ta­seră deja con­trac­tul.
Cu cîteva ore înainte, Ilie con­fir­ma­se informaţia publicată în exclusivitate de Gazeta Sporturilor , conform căreia Ti­a­go e cu un pas în Ghencea: “Cei de la Amadora au vrut să îl vîn­dă definitiv, însă noi le-am făcut o pro­punere de împrumut cu opţiune de cumpărare. Miercuri seară am primit un răspuns pozitiv în ceea ce priveşte oferta noastră”.

Tiago va fi îm­prumutat un an, iar Steaua va achita în jur de 300.000 de euro. Dacă în vara lui 2009 se vor decide să acti­ve­ze clauza de cumpărare de­­fi­nitivă, roş-al­baş­trii vor tre­bui să mai plă­teas­că aproape 700.000 €.

“Sînt fericit, e o onoare să ajung la Steaua, una dintre marile echipe ale Europei. E un pas enorm pentru cariera mea şi le promit fanilor că voi munci pentru a ajuta echipa să-şi atingă obiectivele”
Tiago mijlocaş

“E foarte tehnic, aduce un pic cu Deco la stilul de joc, doar că e mai masiv decît mijlocaşul Barcelonei”
Presa portugheză

Jucător polivalent

În sezonul recent încheiat, Tiago (fo­to dreapta, în duel cu Miccoli) a fost folosit la Estrela Amadora în 21 de meciuri, mereu ca integralist, pe nu mai puţin de 4 posturi. De 12 ori a jucat ca mijlocaş central-ofen­siv, de 7 ori ca mijlocaş stînga şi o dată a evoluat şi la mijlocul terenului, pe partea dreaptă. Tot o singură dată a evoluat şi ca atacant. Tiago (1,81 metri şi 76 kg) a fost crescut de Benfica şi are o selecţie în naţionala de tineret a Portugaliei.

“Îl vrea Rednic la Dinamo!”

Agentul lui Tiago Gomes, Sergio Ferre, spune că singura discuţie pen­tru transferul fotbalistului în Româ­nia a avut-o cu tehnicianul lui Dina­mo. “În urmă cu cîteva zile m-a sunat Mircea Rednic să-mi spună că îi place jucătorul şi că vrea să facă o ofertă pentru Tiago. Habar n-am de Steaua!”, a spus Ferre. El susţine că dacă mijlocaşul va ajunge la roş-al­baştri fără acordul său, clubul din Amadora va trebui să-i plătească despăgubiri de un milion de euro!

CFR l-a ratat în iarnă

Tiago a fost dorit în iarnă de CFR, dar transferul a picat în ultimul moment. Interesate au mai fost Manchester City şi Portsmouth din Anglia, plus granzii Scoţiei, Celtic şi Rangers . În cele din urmă, cîştig de cauză a avut Malaga. Numai că Malaga n-a putut plăti banii din cauza faptului că i-au fost blocate conturile, iar jucătorul a fost nevoit să revină la Amadora după două luni de antrenamente cu spaniolii.

MM: “Cine e Tiago Gomes?”

În presa portugheză a apărut, în urmă cu două săptămîni, informaţia că Tiago se află şi în atenţia Unirii Urziceni. Preşedintele ialomiţenilor, Mihai Stoica, spune că nu a auzit de Tiago Gomes şi neagă că l-a dorit la Urziceni pe mijlocaşul portughez de 22 de ani. “Nu am auzit în viaţa mea de el. De unde e? De la Estrela Ama­dora!? Nu-l cunosc. E mijlocaş ofen­siv? Păi, unde să joace la noi?!”, a declarat MM.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.