Campionate

Cine o va prelua pe Real Madrid în 2024: are ok-ul clubului să plece dacă e solicitat!

Cine o va prelua pe Real Madrid în 2024: are ok-ul clubului să plece dacă e solicitat!

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 26 septembrie 2023

Radio Marca anunță că Xabi Alonso o va prelua pe Real Madrid, sezonul viitor, după plecarea lui Carlo Ancelotti. Iar Bild a aflat că Leverkusen nu-i va pune bețe-n roate, deși tehnicianul basc e sub contract până-n 2026.

Succesorul lui Carlo Ancelotti pe banca Realului a fost decis. Radio Marca anunță că vara viitoare, când tehnicianul italian va pleca la naționala Braziliei, la comanda echipei va veni Xabi Alonso. O legendă pe „Bernabeu”, actualul antrenor al lui Bayer Leverkusen este deja poreclit "Alesul".

Xabi Alonso e la egalitate cu Bayern

Jurnalistul Matias Prats a aflat că superstartul lui Leverkusen în acest sezon, 4 victorii, o remiză și 16 goluri înscrise în 5 etape, l-a egalitate de puncte cu Bayern (13), l-ar fi convins pe președintele Florentino Perez că fostul său jucător este cel mai potrivit pentru post. Informația nu este chiar o surpriză. Xabi era deja considerat cel mai bun candidat pentru Real încă din primăvară.

Are undă verde pentru un club mare

Însă Alonso s-a angajat în mod clar față de Bayer, care l-a pus antrenor principal pe 5 octombrie 2022. Înainte de startul lui 2023/2024, el și-a prelungit contractul, scadent în 2024, până în 2026. Tabloidul german Bild a aflat însă că "în discuțiile contractuale dintre tehnicianul basc și Bayer 04 s-a convenit ca Leverkusen să nu insiste asupra acordului până în 2026 dacă o grupare de talia Realului îl va solicita la un moment dat".

Xabi Alonso

Xabi Alonso: "Împărtășim aceeași viziune, avem aceleași ambiții"

Altfel, Xabi se simte foarte bine în Bundesliga. După ce a ridicat echipa din subsolul clasamentului, sezonul trecut, și a încheiat pe o poziție de cupă europeană, el a câștigat încrederea deplină a conducerii și are mână liberă: "Împărtășim aceeași viziune, avem aceleași ambiții. Mari. Sunt fericit aici. Vreau să creștem. Și eu, ca antrenor, și Bayer".

236de meciuri a jucat Xabi Alonso în tricoul lui Real Madrid. A câștigat titlul cu madrilenii, în 2012, Cupa (2011, 2014), și Supercupa Spaniei (2012), precum și Liga Campionilor, în 2014

Toată lumea știe că sunt fericit aici. Dar nu asta e important acum. Vom discuta pe viitor. 

L-am antrenat pe Xabi, face o treabă excelentă la Bayer. Înțelege bine jocul, de-asta e un antrenor foarte bun. Aș vrea ca Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa și Raul să antreneze Realul cândva. Îi iubesc 

Carlo Ancelotti

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.