Liga 1

Răscumpărare

Articol de Ioana Mihalcea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Adrian Cristea e deţinut în coproprietate de Dinamo şi Poli Iaşi. “Cîinii” vor să obţină şi celelalte 50 de procente din drepturile asupra jucătorului, dar negocierile sînt dure.

Dinamo îl vrea pe Adrian Cristea “cîine” sută la sută şi în acte. Mijlocaşul de 24 de ani este deţinut în cote egale de “cîini” şi de cei de la Poli Iaşi, însă moldovenii refuză propunerile ve­ni­­te din partea roş-albilor. Şi asta fiindcă speră să obţină cel puţin un milion de euro de pe urma inter­na­ţionalului care va participa alături de “tricolori” la Euro 2008. “Cris­tea este cloşca de aur pentru ieşeni , de aceea nu vor să ac­cep­te nici una dintre variantele noastre. Dar vom ajunge la o înţelegere pînă la urmă”, susţin dinamoviştii.

“Vă plătim noi datoriile către bugetul de stat!” a fost una din­tre primele oferte ale bucu­reş­tenilor către Poli. “Nu merge, am achitat noi vreo 85.000 de dolari şi am rezolvat. Nu sîntem proşti să-l cedăm pe nimic şi voi să-l vindeţi apoi pe două-trei milioane”, a sosit replica promptă a moldo­ve­ni­lor. “Bun, luaţi 200.000 de do­lari!”, a mai venit o altă propunere. “Prea puţin!”, un nou răspuns ferm. Ofer­tele au crescut cu cîte 50.000, pî­nă la 400.000 de dolari, însă ieşenii sînt de neînduplecat, con­siderînd că banii pe care i-ar putea încasa după Euro de pe urma lui Cristea ar putea salva clubul, aflat în impas financiar.

Cum acum ar trebui să împartă banii cu Poli, Dinamo nici nu ia în calcul variantele de transfer pentru Adrian. A existat posibilitatea unui transfer pe 2,5 milioane de euro, la Bayer Leverkusen, însă oferta a fost respinsă.

200.000 de dolari a plătit Dinamo la Iaşi în iarna lui 2004 pentru achiziţionarea lui Cristea.

8 goluri a marcat Cristea sezonul trecut în 38 de meciuri, în toate competiţiile, Plus 7 pase decisive.

Declaraţia zilei: Sorin Boca, preşedinte executiv Poli Iaşi

“Vă pot spune un singur lucru: cazul Adrian Cristea îl discutăm după Euro! Pînă atunci, nu negociem nimic cu Dinamo”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.