Liga 1

Acționarul Rapidului crede că stadionul din Giulești este mult prea mic: „Ni s-a spus că nu sunt soluții pentru mărirea tribunei a doua”

Unul dintre acționarii celor de la Rapid, Victor Angelescu, crede că stadionul Giulești este mult prea mic, având în vedere cererea mare de bilete a fanilor alb-vișiniilor la meciurile de acasă.

Articol de Vlad Roșu  —  miercuri, 27 septembrie 2023

Victor Angelescu, unul dintre acționarii de la Rapid, crede că stadionul Giulești este mult prea mic, având în vedere cererea mare de bilete a fanilor alb-vișiniilor la meciurile de acasă. 

Noul stadion din Giulești a fost inaugurat pe data de 26 martie 2022. Atunci, au avut loc mai multe evenimente speciale, cel principal fiind meciul amical cu cei de la Poli Timișoara, formație înfrățită cu Rapid. 

Victor Angelescu, unul dintre acționarii Rapidului, consideră că arena din Giulești este mult prea mică, iar dacă se vrea ca numărul de locuri de pe stadion să fie mărit, cei de la CS Rapid sunt cei care trebuie să facă demersuri în acest sens, întrucât construcția este administrată de către aceștia. 

Victor Angelescu, unul dintre acționarii Rapidului, crede că stadionul din Giulești este prea mic: „Dacă aveam unul mai mare, poate era mai bine”

„Avem stadionul mai mic decât cererea de bilete. Pe undeva e și normal, dar dacă aveam stadion mai mare, poate era mai bine. 

Dacă există soluții pentru mărirea capacității, noi nu le știm. În momentul în care s-a început construcția stadionului s-au făcut toate eforturile să păstrăm cele 18-19 mii de locuri și nu s-a reușit. Nu știu sigur dacă există o soluție.

Stadionul vechi era mult mai mare (n.r. - 19.100 locuri), dar ni s-a spus că nu sunt soluții pentru a mări tribuna a doua. Noi nu putem să facem un demers legal, pentru că stadionul este al Clubului Sportiv Rapid, nu al nostru. 

Cei care ar trebui să facă acest demers ar fi dânșii”, a precizat Victor Angelescu, potrivit Prosport. 

Facilități moderne în Giulești

Noul stadion beneficiază de un teren cu o suprafață de joc de 105 pe 68 metri, gazonul este unul natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigatie și încalzire pentru sezonul de iarnă.

Arena beneficiază de o pista de atletism pentru antrenament sub tribune, o sală de sport dotată aflată sub peluza nord dedicată pentru haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă. Mai mult, s-a construit inclusiv o zonă de cazare pentru sportivi de 28 de locuri.

14.050 de locuriare noul stadion din Giulești, toate pe scaune

Există locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități (75 de locuri), spații pentru mass-media cu sală de conferință și zona de flash interviu, dar și spații VIP cu aproape o mie de locuri. 

În total, capacitatea arenei este de 14.050 locuri și 184 locuri de parcare. Din noul stadion nu lipsesc spații administrative, spatii dedicate publicului cu magazine plus o zonă de food, dar și un muzeu al clubului din Grant.

Lucrările de construire a complexului sportiv au demarat în toamna anului 2019, iar valoarea totală a investiției a fost de 185.333.607,39 lei, aproximativ 38 de milioane de euro.

VIDEO. Replica lui Victor Angelescu pentru Marian Iancu: „Ce Gentlemen's agreement e la 2-7?”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.