Cupa Romaniei

Cum explică portarul lui FCU Craiova faza la care a fost iertat de eliminare: „L-am șters cu latul, dar nu rău”

+10 Foto
Gurău a scăpat de eliminare în ultimul moment / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  miercuri, 27 septembrie 2023

Ionuț Gurău (24 de ani), goalkeeper-ul celor de la FCU Craiova, a explicat, imediat după remiza cu Dinamo din grupele Cupei României Betano, 1-1, faza controversată în care a fost iertat de eliminare de Horațiu Feșnic.

Eliminat inițial de Feșnic, Gurău a rămas în teren după analizarea fazei în cabina VAR. Portarul juveților susține că faultul său n-a fost atât de intens și că doar „l-a șters cu latul” pe Hakim Abdallah, atacantul malgaș al lui Dinamo.

Ionuț Gurău, despre faultul la Abdallah: „Cred că l-am șters cu latul”

„A fost un balon în adâncime, am crezut că o să alunece mai tare mingea, dar s-a oprit. Abdallah a ajuns înaintea mea și l-am lovit, dar nu rău, cred că l-am șters cu latul. 

Am văzut că asistentul ridicase fanionul. Domnul Horațiu Feșnic îmi arătase cartonașul roșu, dar s-a ridicat ofsaid și apoi mi-a dat galben”, a punctat Gurău, cel care, inițial, în timpul declarației, l-a încurcat pe Horațiu Feșnic cu Horia Mladinovici. El și-a remediat imediat greșeala. 

>

A fost o partidă dificilă, așa cum ne-am așteptat. Am făcut o primă repriză modestă spre slabă. În a doua repriză, ne-am mai reglat, am dat acel gol, dar, din păcate, atât s-a putut. Vrem să ajungem cât mai departe și, de ce nu, să ajungem în finala Cupei.

- Ionuț Gurău

Ionuț Gurău a scăpat  de eliminare

În minutul 35, dinamovistul Abdallah a scăpat singur spre poarta craiovenilor, iar Gurău, portarul oltenilor, a atacat mingea cu piciorul foarte sus, lovindu-l în zona stomacului pe atacantul „câinilor”. 

„Centralul” Feșnic i-a arătat cartonaș roșu goalkeeper-ului alb-albaștrilor, după care a așteptat ca faza să fie analizată în camera VAR, întrucât asistentul Valentin Avram a indicat ofsaid. 

Au fost câteva minute bune în care s-a analizat faza, după care, dictându-se ofsaid, s-a anulat cartonașul roșu pentru Gurău, care a fost pedepsit doar cu cartonaș galben pentru o intrare extrem de dură. 

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.