Campionate

Marele Van Basten nu i-a inclus pe Messi și Ronaldo în top 3 cei mai buni fotbaliști din istorie

Marco van Basten, sărbătorind un gol pentru Tările de Jos

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 27 septembrie 2023

În opinia fostului mare atacant Marco van Basten (58 de ani), Pele, Diego Maradona și Johan Cruyff sunt cei mai buni din istoria fotbalului. Lionel Messi și Cristiano Ronaldo nu se află pe lista olandezului.

Van Basten consideră că Lionel Messi și Cristiano Ronaldo nu au loc într-un top 3 fotbaliști din istorie. Acesta a declarat că Johan Cruyff a fost idolul copilăriei sale.

Marco van Basten: Pele, Diego Maradona și Johan Cruyff sunt cei mai buni fotbaliști din istorie

„Pele, Diego Maradona și Johan Cruyff sunt, din punctul meu de vedere, cei mai buni fotbaliști din istorie. În copilărie, voiam să fiu precum Cruyff. A fost prietenul meu, mi-e foarte dor de el. Pele și Maradona, la fel, incredibili.

Și Messi este un jucător extraordinar, dar Maradona a adus mai mult echipelor la care a jucat. Messi nu este cel care iese în față la luptă”, a spus Marco van Basten, potrivit Sport Bible.

Marco Van Basten a un fotbalist uriaș

Marco van Basten a fost unul dintre cei mai buni atacanți ai anilor '80 - '90 . Acesta a jucat în cariera sa pentru Ajax Amsterdam și AC Milan. Olandezul a început fotbalul la Ajax, pentru care a marcat la foc automat. A avut o medie de aproape un gol pe meci în tricoul „lăncierilor”!

128 de goluriîn 133 de meciuri are van Basten pentru Ajax

Ajuns apoi la AC Milan, legendarul atacant a câștigat trei Ligi ale Campionilor alături de „diavoli”. Cel mai important gol marcat de Marco van Basten este cel din finala Campionatului European din 1988, organizat de Germania. Acesta stabilea scorul final, 2-0, și Tărie de Jos câștigau trofeul în fața Uniunii Sovietice.

Marco van Basten și-a încheiat cariera devreme, la 28 de ani, după ce o accidentare oribilă la gleznă nu i-a permis să continue la nivel profesionist. Ultimul său meci a fost finala Ligii Campionilor din 1993. Olimpique Marseille învingea AC Milan, scor 1-0, în finala de la Munchen.

24 de goluriîn 58 de meciuri are van Basten pentru naționala Tărilor de Jos

  • Articol de Alexandru Tomuțiu

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.