Stranieri

Daniel Boloca, irezistibil, ca Sassuolo » Antrenorul e impresionat de el: „Vine de jos, ca mine. În urmă cu trei ani, juca în Serie D. Nu-i e frică de nimic”

Daniel Boloca, irezistibil, ca Sassuolo. Foto: Instagram

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 28 septembrie 2023

Odată cu ascensiunea lui Sassuolo, și Daniel Boloca (24 de ani, mijlocaș central) se impune tot mai mult în Serie A. La ultimul meci, altă surpriză, 2-1 cu Inter la Milano, a fost printre cei mai buni jucători neroverdi.

Sassuolo nu se mai oprește. După 4-2 cu Juventus, acasă, 2-1 cu Inter la Milano. Și Daniel Boloca, 24 de ani, a fost încă o dată printre cei mai buni neroverdi, reușind să neutralizeze doi dintre cei mai valoroși jucători ai lombarzilor, Mkhytarian și Barella. Un mijlocaș constant, mereu prezent în joc, care nu se teme de dueluri.

Alessio Dionisi, antrenorul lui Sassuolo: „Daniel Boloca, sincer vă spun, crește exponențial”

„Închizătorul”, iar integralist, 90 de minute intense, apreciat mai ales de antrenorul Alessio Dionisi. „Crește exponențial, asta spun sincer despre Boloca, pot să afirm acest lucru la microfon pentru că e un băiat corect”, a declarat tehnicianul.

Dionisi știe că „Daniel vine de jos, la fel ca mine. Noi nu ne oprim niciodată să vrem să confirmăm și, la un moment dat, apare liftul”. Cea mai importantă calitate a mijlocașului: „Nu-i e frică de nimic”. N-a uitat că „în urmă cu trei ani, el juca în Serie D. Aceste evoluții îl ajută și, în același timp, sprijină și echipa”.

Daniel Boloca, a doua notă în Inter - Sassuolo. Depășit doar de Domenico Berardi

Jurnaliștii l-au văzut în Top 3 la Sassuolo împotriva lui Inter. Gazzetta dello Sport i-a dat nota 7, a doua notă la oaspeți, după starul Domenico Berardi (8), strălucitor miercuri seară. Și peste toate vedetele nerazzurre.

„Bune incursiuni verticale, deși uneori a ținut prea mult mingea. Tot mai bun cu trecerea minutelor, devenind dominant”, l-a caracterizat cotidianul roz.

412 minutea jucat Daniel Boloca în acest sezon la Sassuolo (5 meciuri de Serie A și unul de Cupa Italiei)

Daniel Boloca, „umbra" lui Henrikh Mkhitaryan și Nicolo Barella

Pentru Sportmediaset, „sacrificiul e totul la el, ca un mijlocaș de modă veche”. „L-a vânat pe Mkhitaryan”, a remarcat Sportmediaset. Corriere dello Sport a completat: „A încercat să-l enerveze pe Barella punând presiune pe el. L-a urmărit ca o umbră din primul minut”.

Tuttomercatoweb a evidențiat „impactul major al fostului jucător de la Frosinone, care susține apărarea, dar care e și printre cei mai activi în declanșarea presingului asupra adversarilor cu mingea la picior”. 

10 milioane de euroa plătit Sassuolo în vară, când l-a transferat de la Frosinone, deși are o cotă de 3,5 milioane

REZUMAT VIDEO. Inter, învinsă de Sassuolo în Serie A

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.