Liga Campionilor

UEFA „detonează bomba”: Barcelona riscă excluderea din Liga Campionilor!

Fan Barcelona, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Thursday, 28 September 2023

Schimbarea oficială a acuzațiilor în „Cazul Negreira”, din corupție în dare de mită, pune Barcelona într-un pericol și mai mare. UEFA continuă ancheta și se readuce în discuție suspendarea echipei catalane din cupele europene.

Încă din luna martie, de când Barcelona a fost oficial pusă sub acuzare în „Cazul Negreira", clubul catalan risca enorm și în afara Spaniei.

La acea vreme, acuzațiile erau „corupție, abuz de încredere și fals în înscrisuri oficiale", după ce oficialii blaugrana îi plătiseră timp de 17 ani (2001-2018) nu mai puțin de 7,5 milioane de euro lui Jose María Enriquez Negreira, vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli. Și Marca anunța că Barcelona riscă să fie exclusă un an din Liga Campionilor!

Inspectorii UEFA au considerat că Barcelona ar fi vrut să influențeze rezultatele

În paralel cu investigația procurorilor iberici, UEFA a lansat și ea o anchetă în primăvară asupra situației din Catalunya. Președintele forului continental, Aleksander Ceferin, a trimis doi inspectori disciplinari, pe avocații elvețieni Jean Samuel Leuba și Mirjam Koller, pentru a completa dosarul Barcelona.

În iunie, cotidianul spaniol ABC dezvăluia că Leuba și Koller depuseseră deja raportul la sediul UEFA de la Nyon, iar concluzia lor punea Barcelona în mare pericol: cei doi considerau că acele sume ar fi fost plătite de club pentru a influența rezultatele și echipa ar trebui suspendată un sezon din cupele europene. 

„UEFA va fi neîndurătoare dacă se va demonstra vinovăția Barcelonei"

Până la urmă, UEFA nu a tăiat în carne vie, i-a permis Barcei să înceapă noua stagiune în Champions League, dar a urmărit întreg cazul. Și schimbările de astăzi - acuzația de „corupție" a devenit „dare de mită", planând și asupra a doi foști președinți, Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell - readuc gruparea blaugrana într-o situație-limită.

Marca reamintește ce a anunțat Comisia de Disciplină UEFA, că va fi neîndurătoare dacă se va demonstra vinovăția și folosirea banilor pentru a beneficia în meciuri de deciziile arbitrilor.

Cel mai important lucru, UEFA nu a închis dosarul. Dacă Barcelona va fi pedepsită în Spania, nu va scăpa nesancționată nici în Europa. Va fi exclusă din Liga Campionilor!

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.