Altele

Elisabeta Lipă a dat de pământ cu șefii de la FR de gimnastică: „Sunt plecați acolo ca turiști” + „Această federație primește bani din 3 surse diferite”

Elisabeta Lipă

Articol de Andrei Petrescu, Andrei Furnigă (video)  —  vineri, 29 septembrie 2023

Elisabeta Lipă, președinta ANS (Agenția Națională pentru Sport), a ținut să-i răspundă lui Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care a spus că nu se așteaptă ca mulți gimnaști români să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. 

Deși este una dintre Federațiile cu cel mai mare buget. FRG tremură serios pentru calificările la Jocurile Olimpice. Mihai Covaliu a admis că la masculin nu ne putem gândi la o calificare pe echipe, ci doar 2-3 sportivi la individual, în timp ce la feminin sunt emoții mari. Lipă nu a fost de acord cu președintele COSR și avertizează Federația de gimnastică.

Elisabeta Lipă: „Sunt mulți plecați acolo ca turiști, voi face o analiză”

>

„Nu o să mă refer la bugete pentru că nu eu le-am împărțit și nu știu ce și-au asumat cei de la Federația Română de gimnastică. Dar eu știu că am semnat autorizarea. Fiecare federație înainte de a pleca la o competiție majoră cere autorizație de deplasare. FR de gimnastică a plecat (n.r. - la CM de la Antwerp, competiție care va avea loc în perioada 30 septembrie - 8 octombrie) cu 33 de persoane. 

Ce știu la ora actuală este că sunt multe persoane care sunt plecați acolo ca turiști. Și din sportivi nu vor participa pentru că sunt accidentați. Trebuie să avem puțină răbdare. Mult a fost, puțin a rămas. Încă o săptămână nu se întâmplă absolut nimic. Dar voi face o analiză foarte amănunțită în ceea ce privește FR de gimnastică. 

O dramă e situația situația în care a ajuns gimnastica românească. Dramă este că finanțările sunt foarte mari, această federație primește bani din 3 surse diferite: ANS, COSR și Fundația Casa Campionilor. Iar rezultatele nu sunt pe măsura cheltuielilor”, a declarat Elisabeta Lipă. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.