Liga 1

Momente de coșmar trăite în cantonamentul lui Dinamo: „Ăsta vrea să dea în mine! Mi-am pus mâinile la față... Și-a fracturat mâna în muchia patului”

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  vineri, 29 septembrie 2023

Narcis Coman, 76 de ani, a fost primul portar desemnat „Fotbalistul Român al Anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor. A jucat 15 ani în prima ligă din România, inclusiv la granzii bucureșteni, Steaua sau Dinamo. La „Prietenii lui Ovidiu” a povestit un episod șocant din perioada petrecută în „Ștefan cel Mare”.

- Narcis, ai jucat la Steaua, Dinamo, dar și la echipe din provincie.
- Steaua și Dinamo, echipe bune, dar parcă nu eram băgat în seamă. N-aveam ce să apăr... Eu eram un portar să mă ții în spate. Având o echipă bună nu primeam mingea 20-25 de minute și sigur luam un gol parabil. Apoi eram prea ținuți în frâu. Mie nu mi-a plăcut asta... D-asta am și fost arestat la Dinamo, 30 de zile.

>

- Nu știam asta.
- Am vrut să plec de la ei, că nu mai puteam. Nu m-am mai dus la antrenament. Mi-a dat o dată zece zile, încă zece... Și le făceam pe Uranus la garnizoană. Au venit după mine să mă apuc de antrenamente și n-am mai vrut. Ultima dată din cauza lui Dumitru Nicușor am fost arestat.

- Păi, de ce?
- Am fost în Germania într-un turneu și am fost băiat cuminte, am apărat bine. În ultima seară, m-am lipit de-o doamnă nemțoaică. Hotelul ăsta avea intrări foarte multe, când m-am întors n-am mai nimerit. Mi-a zis la zece fără un sfert. Eu eram la zece fără douăzeci, dar s-a făcut zece până am intrat... Stăteam cu Lică Nunweiller în cameră. Și-a scos inelul de pe mâna dreapta, l-a pus pe stânga. „Ăsta vrea să dea în mine”. Mi-am pus mâinile la față...

- Povestea e reală?
- Hai, domne... Mi-am zis atunci: „Nu-i dau lu' «Colonelul»”. Și-am început să i le număr. Una, două, trei... Și pe la a 16-a m-am retras și a dat cu mâna în muchia patului și și-a fracturat-o! A doua zi am spus: „Nu mai am ce căuta aici”. M-am dus la Giurgiu și mi-au dat drept de joc după cinci etape. După 10 etape eram pe locul 2, a venit Steaua după mine în '71.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.