Liga 1

Egalul nimănui » UTA și FC Voluntari, remiză fără istoric la Arad: cresc șansele demiterii celor doi antrenori!

+8 Foto
UTA și FC Voluntari au reușit doar un egal, 0-0 / Sursă foto: Facebook@ UTA Arad

Articol de Andrei Petrescu, Bogdan Cioara (Arad)  —  sâmbătă, 30 septembrie 2023

UTA și FC Voluntari au oferit fotbal cu porția în primul meci al zilei din Superligă. „Bătrâna Doamnă” și ilfovenii n-au găsit drumul spre gol, mulțumindu-se cu un 0-0 fără sare și fără piper.

UTA și FC Voluntari au reușit doar un egal, 0-0, iar șansele ca Mircea Rednic și Ilie Poenaru de a fi demiși cresc din ce în ce mai mult.

UTA a jucat împotriva Voluntariului ultimul său meci la Arad din acest an, „Bătrâna Doamnă" urmând să se mute în ultimele luni din 2023 la Oradea pentru meciurile de pe teren propriu, deoarece pe Arena „Francisc Neuman” se schimbă gazonul.

Aflate într-o situație complicată în campionat, fără victorii de multe etape și în subsolul clasamentului, atât UTA cât și Voluntari mizau pe cele 3 puncte înainte de startul meciului. La fel și cei doi antrenori, Mircea Rednic și Ilie Poenaru, ambii în pericol mare să fie demiși în cazul unui eșec.

UTA, echipa cu ocaziile

În fața celor 7000 de oameni prezenți, arădenii au pus stăpânire pe joc încă din startul partidei, iar prima ocazie au avut-o în minutul 13 prin Micovschi. Lansat în flancul stâng acesta a șutat pe jos la colțul lung, dar portarul Fernandez a respins în lateral. 

Tot gazdele au avut inițiativa în continuare, ilfovenii nereușind să își creeze ocazii de gol. Fabry a luat o acțiune pe cont propriu în minutul 30, l-a depășit cu lejeritate pe Sigurjonsson în banda dreaptă, dar execuția „decarului” UTA-ei a fost imprecisă, puțin peste transversală.

Egalul nimănui

Și repriza secundă a început simetric față de prima, cu o mare ocazie a arădenilor, ratată de același Fabry. După o acțiune bună în dreapta, Micovschi a scos mingea pe jos în careu la mijlocașul slovac, care a pus latul, trimițând mingea pe lângă poarta lui Fernandez. 

Deși a continuat să preseze, trupa lui Rednic nu a găsit drumul spre gol. S-a terminat 0-0, iar ambele echipe își continuă seria proastă din Superligă, UTA ajungând la 4 meciuri consecutive fără succes, iar FC Voluntari la 7 partide fără victorie. În timp ce Rednic și Poenaru par a fi și ei cu un pas mai aproape de demitere.

FINAL: UTA Arad - FC Voluntari 0-0

  • 7.023 de spectatori au fost prezenți la meci, număr oficial.
  • A fost ultimul meci al pe teren propriu al „Bătrânei Doamne” din acest an calendaristic, la Arad urmând a fi schimbat gazonul. În continuare, UTA își va disputa la Oradea partidele în care va fi considerată gazdă, atât în campionat, cât și în Cupa României.

+8 Foto
Foto: Bogdan Cioara
  • Lovitura de start a meciului de la Arad a fost dată de Antoniu Bacoș, fost fundaș central și campion al României cu UTA în sezonul 1968-1969

UTA Arad - FC Voluntari, echipele de start

UTA Arad: Iacob - D. Rodrigues, Stolnik, Benga, Abeid - M. Costa, C. Mihai - Micovschi, Fabry, Stahl - Cooper
Rezerve: Kucher - Markov, D. Dumitrașcu, Vucenovic, R. Stanciu, Holst, Marku, Ofosu, R. Pop
Absent: Carp (suspendat)
Antrenor: Mircea Rednic

FC Voluntari: J. Fernandez - Paz, Matricardi, I. Andres, Boboc - Ricardinho, Rață, Sigurjonsson, D. Andrei - Dumiter, D. Florea
Rezerve: Vâlceanu - Voican, Bozickovic, A. Niță, Carnat, Crepulja, Nemec, A. Cocian, I. Armaș
Absenți: Merloi, Droppa, Aliji, M. Lopes (accidentați) 
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Arena „Francisc Neuman” (Arad)
Arbitru: Iulian Călin, A1: George Florin Neacșu, A2: Mircea Grigoriu
Arbitru VAR: Istvan Kovacs, AVAR: Ionel Dumitru

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.