Liga 1

Miodrag Belodedici a tranșat războiul dintre FCSB și CSA: „Ea este Steaua adevărată!”

Fostul mare internațional Miodrag Belodedici (59 de ani) s-a pronunțat pe tema războiului pentru identitatea Stelei dus între FCSB și CSA Steaua București.

Articol de Vlad Roșu  —  sâmbătă, 30 septembrie 2023

Fostul mare internațional Miodrag Belodedici (59 de ani) s-a pronunțat pe tema războiului pentru identitatea Stelei dus între FCSB și CSA Steaua București. 

Fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București în anul 1986, Miodrag Belodedici a spus că a fost întrebat de mai multă lume din afara granițelor care este adevărata echipă dintre FCSB și formația din Liga 2. 

Miodrag Belodedici a precizat, în glumă, că adevărata Steaua este Steaua Roșie Belgrad, formație cu care Belodedici a cucerit de asemenea Cupa Campionilor Europeni, în anul 1991. 

Miodrag Belodedici tranșează cu umor războiul Steaua - FCSB: „Steaua adevărată este Steaua Roșie Belgrad”

„Și eu am fost întrebat care e Steaua adevărată, CSA-ul, FCSB-ul... Eu, mai glumeț așa, am spus că Steaua adevărată este Steaua Roșie Belgrad. Asta a fost, asta a rămas și în continuare joacă în cupele europene.

A fost o glumă, dar trebuie să mergeți la clubul Steaua și să întrebați care este Steaua și cum a dispărut Steaua București. Cum a venit CSA-ul? Sunt foarte multe, ei știu.

Acolo au fost generali, locotenenți. Ei, comandanții clubului Steaua, trebuie să vă spună de ce s-a schimbat numele”, a afirmat Miodrag Belodedici, potrivit iamsport. 

Miodrag Belodedici: „Nu știu să vă spun cine e Steaua”

Fostul mare fotbalist a făcut o comparație între fotbalul din Serbia, acolo unde Partizan Belgrad și Steaua Roșie au continuat să facă performanță chiar după ce s-au desprins de cluburile mamă, și ce s-a întâmplat în România, unde echipe de tradiție precum Steaua, Rapid sau Universitatea Craiova au avut de suferit. 

„Nu știu să vă spun cine e Steaua, CSA-ul, FCSB-ul?.. Doar la noi în România... bine, eu am foarte multe legături în Serbia. Partizan Belgrad era club militar. 

Ei s-au privatizat, au mers mai departe, nu au dispărut. Steaua Roșie Belgrad nu a dispărut, a mers mai departe.

Numai la noi s-a întâmplat. De ce? Nu știu să vă spun. Nu doar Steaua, ci și Rapid. Aveam niște cluburi frumoase, niște cluburi extraordinare care au dispărut. 

Ce echipă avea Craiova... De ce am ajuns în situația asta? Asta ar trebui să vă spună niște oameni care au participat acolo”, a mai zis Miodrag Belodedici. 

VIDEO. Miodrag Belodedici, despre schisma dintre FCSB și Steaua

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.