Liga 1

Universitatea Craiova a făcut spectacol cu Botoșani » Mitriță s-a distrat cu adversarii

+8 Foto
FOTO: Facebook @Universitatea Craiova

Articol de Aurelian Botezatu  —  duminică, 01 octombrie 2023

Universitatea Craiova a câștigat cu FC Botoșani, scor 5-1, în etapa #11 din SuperLiga.

Fanii Universității nu mai sunt dispuși să-și cauționeze favoriții. Le-au ajuns sincopele de la Cluj, 1-1 cu U, gol primit în prelungiri, și de la Tunari (1-1), când au evitat rușinea în ultimul minut. Încă din startul partidei cu FC Botoșani s-au auzit fluierături la orice inexactitate a alb-albaștrilor. Noroc că golul a venit repede, cu Alex Mitriță la serviciu și Marian Danciu la finalizare: 1-0 (10).

Moldoveni discreți

Moldovenii lui Dan Alexa? Neașteptat de discreți, la ce foame de puncte au. În debut au plusat la "galbene", iar pentru o primă ocazie le-au trebuit 23 de minute. 

Numai că finalizarea lui Dican, cu capul, a fost mai degrabă de "B". Oltenii s-au întors la comanda partidei, însă jocul lor n-a adus nimic bun în careul advers. Până-n minutul 36! Iarăși Mitriță, cu un serviciu impecabil, și finalizarea lui Crețu, aflat la limita ofsaidului: 2-0.

Tocmai Florescu

Părea că oltenii au reușit să-și facă un meci ușor, numai că senzația n-a durat mult. Pinson l-a depășit în dribling pe Căpățână, ca-n curtea școlii, a centrat în fața porții, de unde Eduard Florescu a expediat balonul în plasă: 2-1. Tocmai Florescu, sezonul trecut adus în Bănie de Mirel Rădoi și dat apoi afară, după plecarea acestuia. Botoșaniul era din nou "în cărți". 

Universitatea a revenit de la cabine fără "corigenții" primei părți, Căpățână, vinovat la gol, și Andrei Ivan, ca și inexistent ca "vârf". Însă a continuat să trăiască periculos. Houri a irosit o ocazie uriașă, față în față cu Ducan, apoi a a fost salvată de Popescu la ocazia lui Ilicic, scăpat singur. Putea fi 3-1, dar la fel de bine și 2-2.

+8 Foto
CSU Craiova - Botoșani/ foto: Facebook @Universitatea Craiova

Markovic spulberă emoțiile

Palpitațiile s-au risipit în minutul 70. Kurtic, "cap" peste, a anunțat golul, Markovic l-a înscris, dar nu fără emoții. După o preluare cam largă a unei mingi primite de la Bancu, atacantul introdus în locul lui Ivan a revenit, a făcut o piruetă și a șutat imparabil pentru Ducan: 3-1. 

Finalul? Botoșaniul a depus armele, Craiova a făcut scor. Roguljic, 4-1, apoi Mitriță: 5-1. Final.

Clasamentul din SuperLiga

FINAL. Universitatea Craiova - FC Botoșani 5-1

  • Click AICI pentru statistici!
  • Au marcat: Danciu 10, Crețu 36, Markovic 70, Roguljic 89, Mitriță 90 / Florescu 38
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • 6907 suporteri au asistat la meci
  • Autor a doua pase decisive, Mitriță a marcat și el pe contraatac, fiind servit ideal de Markovic
  • A marcat și Markovic pentru olteni. El a intrat la pauză în locul lui Ivan, fluierat în prima repriză de suporteri. Roguljic, intrat și el în repriza a doua, a marcat golul 4 după o eraore a defensivei adverse.
  • Florescu a redus imediat din diferență, a marcat în poarta goală din careul mic.
  • Craiova a dus scorul la 2-0 prin Alexandru Crețu, din pasa lui Mitriță. Extrema stânga l-a servit ideal pe mjlocaș cu o pasă elegantă, printre fundașii adversși, iar Crețu a finalizat cu stângul, la colțul lung
  • Universitatea Craiova domină jocul, raportul șuturilor după jumătate de oră este de 6-2 în favoarea oltenilor
  • Danciu a deschis scorul cu dreptul, execuție din prima la scurt. Centrarea a fost a lui Mitriță, care a trimis magistral peste toată apărarea adversă

Universitatea Craiova - FC Botoșani, echipe de start:

UNIVERSITATEA CRAIOVA: 21. L. Popescu - 23. Căpățână, 6. Screciu, 34. R. Silva, 11. Bancu - 4. A. Crețu, 8. Mateiu, 14. Houri - 37. Danciu, 9. A. Ivan, 28. Mitriță
REZERVE: 1. Lazar, 15. Badelj, 12. Ndong, 27. Kurtic, 7. Ișfan, 10. Baiaram, 24. Roguljic, 20. Markovic, 19. Kojic
ABSENT: Zajkov (accidentat)
ANTRENOR: Corneliu Papură (interimar)

FC BOTOȘANI: 68. Ducan - 22. R. Benzar, 32. Șeroni, 3. Mutombo, 26. Creț - 98. Casap, 6. Dican, 8. Florescu - 10. N’Goma, 90. Ilic, 93. Pinson
REZERVE: 82. A. Ureche, 12. Adams, 30. Țigănașu, 80. Cărăușu, 66. Mouaddib, 24. Cioiu, 9. G. Dragomir, 28. Petro, 99. Zabou
ABSENȚI: Mailat, Sadiku, Drole (accidentați), Gabriel David (suspendat)
ANTRENOR: Dan Alexa

Stadion: Ion Oblemenco (Craiova)
Arbitru: Vidican Rares George (Satu Mare) / A1: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare), A2: Orbuleţ Mircea (Bucureşti) / Arbitru VAR: Costreie Sorin (Voluntari), Arbitru AVAR: Busi Cătălin (Râmnicu Vâlcea)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.