Gimnastica

Scandal în echipa României de la Mondiale » Antrenorul Patrick Kiens ar fi INTERZIS-O pe Cătălina Ponor!

+12 Foto
Cătălina Ponor, a patra de la dreapta la stânga // sursă foto: Instagram

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 01 octombrie 2023

Fostei gimnaste Cătălina Ponor (36 de ani) i-ar fi fost interzis să se apropie de componentele echipei României la Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Antwerp. Cel care ar fi blocat-o pe multipla campioană olimpică și mondială ar fi chiar de antrenorul coordonator al lotului, olandezul Patrick Kiens.

Patrick Kiens, personaj cu un trecut controversat, ar fi provocat un scandal în sânul delegației României, conform OrangeSport

Totul ar fi plecat de la o interdicție pe care olandezul i-ar fi pus-o fostei gimnaste Cătălina Ponor, prezentă la rândul ei la Antwerp pentru Campionatele Mondiale, în poziția de reprezentant al sportivilor în cadrul Federației Internaționale de Gimnastică.

Antrenorul Patrick Kiens ar fi interzis-o pe Cătălina Ponor lângă gimnastele României

Deranjat că Ponor a discutat cu una dintre sportive, analizând tehnica acesteia, olandezul ar fi cerut ca fosta gimnastă să nu se mai apropie de componentele lotului. Kiens ar fi reclamat-o pe Cătălina Ponor la președinta Comitetului Tehnic Feminin din cadrul Federației Internaționale de Gimnastică, italianca Donatella Sacchi.

În urmă cu 3 zile, Cătălina Ponor s-a fotografiat alături de componentele lotului României și a publicat imaginea pe rețelele de socializare: „Multă baftă fetelor! Suntem alături de voi”.

Cătălina Ponor, a patra de la dreapta la stânga // sursă foto: Instagram

Cătălina Ponor este o fostă gimnastă importantă a României, mutiplă medaliată la Jocurile Olimpice, Campioanele Mondiale și Europene. În total, între competițiile menționate, Ponor are 19 medalii de aur, 9 de argint și 6 de bronz.

Echipa feminină a României la Antwerp este compusă din Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă, Andreea Preda şi Ella Oprea Creţu. Fetele vor intra în concurs pe 2 octombrie, la ora 11:00.

Programul Campionatelor Mondiale 2023:

  • 30 septembrie » Calificări (masculin)- România (subdiviziunea a treia)
  • 1 octombrie » Calificări (masculin și feminin)
  • 2 octombrie » Calificări (feminin)- România (subdiviziunea a patra)
  • 3 octombrie » Finala pe echipe (masculin)
  • 4 octombrie » Finala pe echipe (feminin)
  • 5 octombrie » Finala de la individual compus (masculin)
  • 6 octombrie » Finala de la individual compus (feminin)
  • 7 octombrie » Finale pe aparate (masculin și feminin)
  • 8 octombrie » Finale pe aparate (masculin și feminin)
  • Nicio televiziune din România nu transmite competiția.

Patrick Kiens, acuzat de abuzuri fizice și psihice

Patrick Kiens nu este străin de scandaluri. Olandezul a fost anchetat pentru abuzuri în urmă cu trei ani, în țara sa natală.

Unele acuzații de abuz au dus la o anchetă, după care a fost achitat. Pentru că procurorul de caz a contestat decizia și apoi au apărut alte acuzații, Kiens a făcut o înțelegere în urma căreia a fost suspendat timp de șase luni, având doi ani de supraveghere - cazurile, pe larg, AICI.

Tot din gimnastică: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.