Liga 1

GSP are raportul » 5 cauze principale pentru startul catastrofal al lui Dinamo

Cu ajutorul Wyscout, Gazeta prezintă 5 mari slăbiciuni din jocul lui Dinamo, echipă aflată în degringoladă.

Articol de Alexandru Barbu  —  luni, 02 octombrie 2023

Cu ajutorul Wyscout, Gazeta prezintă 5 mari slăbiciuni din jocul lui Dinamo, echipă aflată în degringoladă.

Impactul cu Superliga a fost devastator până acum pentru Dinamo, care se clasează pe loc direct retrogradabil, penultimul, cu numai 8 puncte acumulate în 11 etape, golaveraj 7-19. 

Elevii lui Ovidiu Burcă au ajuns la 4 înfrângeri fără gol marcat în campionat, după eșecul din weekend cu o altă nou-promovată, 0-1 la Galați contra Oțelului

Concret, ce nu funcționează în jocul lui Dinamo? GSP.ro a apelat la monitorizarea Wyscout, din care reies 5 slăbiciuni principale.

5 probleme în jocul lui Dinamo

1. Sterili în atac, permisivi în apărare » În medie, Dinamo șutează de aproape 10 ori la poartă într-un meci. Însă numai 28,5% dintre aceste execuții sunt cadrate. Asta înseamnă și că elevii lui Burcă nu testează portarul advers mai mult de 3 ori per partidă. 

Îngrijorător pentru nou-promovată e că la propria poartă se ajunge mult mai ușor. Wyscout arată că pe poarta lui Dinamo se expediază peste 40% din totalul de 11 șuturi încercate de oponenți.

2. Mereu depășiți în dueluri » Numărul de dueluri câștigate reprezintă un factor-cheie în analiza partidelor. Dinamo nu stă bine la acest capitol, cu o medie de 46,7% dueluri tranșate.

În 11 etape, „câinii” s-au impus într-un singur joc în mai multe dueluri decât adversarul, se întâmpla în remiza cu U Cluj (1-1) de la începutul lunii august.

3. Posesie degeaba » Ovidiu Burcă e un adept al posesiei, antrenorul în vârstă de 43 de ani vrea ca echipa lui să fie în control. Până în acest punct al campionatului, Dinamo a reușit să aibă mai mult timp mingea decât adversarul, a înregistrat o posesie medie de 55,7%. 

Însă posesia nu asigură eficiență. De exemplu, Dinamo bifează un număr mic de pase în adâncime, 5/meci, mai îngrijorător e că nici măcar un sfert din atacurile poziționale nu sunt finalizate!

4. Inexistenți pe contraatac » „Câinii” n-au marcat niciodată în actuala stagiune pe o contră. Deși au în componență câțiva fotbaliști cu viteză, precum Cristi Costin sau Dennis Politic, roș-albii suferă din plin la tranziția pozitivă. 

Statistica e alarmantă: trupa lui Burcă nu duce la capăt nici măcar două contraatacuri pe parcursul unei confruntări!

5. Două treimi din centrări, ratate » Dinamo a adus doi atacanți în vară, pe Goncalo Gregorio și pe Hakim Abdallah. Ei - și ofensiva, în general - n-au excelat și pentru că benzile n-au produs suficiente centrări de calitate.

 Aproximativ o treime din mingile aruncate de fundașii ori mijlocașii laterali ai lui Burcă ajung în careul advers (34,2% / 14).

VIDEO. Concluziile lui Ovidiu Burcă după Oțelul - Dinamo 1-0

>

Mai multe articole despre Dinamo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.