Campionate

Supraviețuitorul » Portarul lui Waalwijk a mai trecut printr-o dramă în 2014! Ce a pățit batavul

+19 Foto
Portarul lui RKC Walwijk, Etienne Vaessen. Foto: Instagram

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 02 octombrie 2023

Etienne Vaessen (28 de ani) a fost rănit acum 9 ani, la MediaMarkt din Breda, de un hoț de magazine și înjunghiat între coaste: „N-am simțit nimic atunci, probabil din cauza adrenalinei. Acel episod grav m-a făcut însă mai puternic”.

  • CONTEXT: Portarul lui RKC Walwijk, Etienne Vaessen (28 de ani), a fost la un pas de moarte după o ciocnire cu atacantul lui Ajax, Brian Brobbey (21). El a fost resuscitat pe teren și transportat la spital. Meciul a fost abandonat în minutul 84 (la scorul de 2-3), iar Federația umează să ia o decizie în privința reluării sau a rejucării lui din primul minut. Anunțul urmează să fie făcut în cursul zilei de astăzi sau în această săptămână, cel târziu.

Fotbalul din Țările de Jos a fost în stare de șoc sâmbătă. Etienne Vaessen, portarul lui Waalwijk, și-a pierdut cunoștința, după o teribilă ciocnire cu atacantul lui Ajax, Brian Brobbey (21 de ani), în urma căreia a rămas inert pe gazon. Goalkeeperul a trebuit să fie resuscitat pe teren, jucătorii făcând un zid în jurul lui, pus la adăpostul unor prelate aduse pe teren.

Portarul lui RKC Waalwijk, Etienne Vaessen, se simte un pic mai bine

Portarul de 28 de ani și-a revenit, a fost luat cu targa și transportat la spital pentru investigații detaliate și duminică după-amiază i s-a dat drumul acasă. 

„E receptiv, dar nu-și poate aminti incidentul”, a declarat Frank van Mosselveld, membru în consiliul de administrație al lui RKC Waalwijk. 

Colegul lui Vaessen, atacantul Michiel Kramer, a anunțat că Etienne se simte un pic mai bine și n-are nicio leziune sau hemoragie la cap: „Niciodată nu-ți dorești să vezi asemenea drame. Au fost cazurile lui Nouri și Eriksen. Eram cu toții șocați de starea lui”.

+19 Foto
Portarul lui RKC Walwijk, Etienne Vaessen, a trebuit să fie reanimat. Foto: Imago Images

VIDEO. Dramă pe gazon în Waalwijk - Ajax. Etienne Vaessen a trebuit să fie reanimat

  • Ciocnirea violentă între Etienne Vaessen și Brian Brobbey poate fi văzută de la minutul 8:29

Portarul lui RKC Walwijk, Etienne Vaessen, a mai trecut printr-o dramă în 2014

Presa batavă a dezvăluit un alt accident cumplit suferit de Vaessen, din care a scăpat fără a-i fi pusă viața în pericol. În 2014, când era angajat la MediaMarkt din Breda, a alergat în magazin după un hoț, care l-a înjunghiat, băgând cuțitul între coastele lui Etienne! 

A stat mai multe zile internat și i s-a pus o drenă în plămânul afectat.

186 de prezențeîntre buturi are Etienne Vaessen la Waalwijk. A primit 300 de goluri și a ținut în 40 de partide poarta neatinsă

„Pe moment n-am simțit nimic, probabil că era din cauza adrenalinei, dar am văzut cum brațul mi-era acoperit tot de sânge”, povestea actualul goalkeeper. Timp de câteva luni a avut coșmaruri noaptea, iar ziua era anxios. După ce s-a vindecat complet, portarul a semnat în iulie 2015 primul său contract de profesionist, cu RKC Waalwijk: „Acel episod grav m-a făcut însă mai puternic”.

Acum este foarte important ca Etienne să poată să se recupereze în liniște în următoarele ore și zile. Este conștient și comunică bine! 

- comunicatul lui RKC Waalwijk

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.