Campionate

Santiago Canizares, dezvăluire-ȘOC! Un doctor a ascuns un fotbalist dopat: „Ești prost? E substanță dopantă”

Santiago Canizares

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 03 octombrie 2023

Santiago Canizares, 53 de ani, fost goalkeeper al lui Real Madrid și al naționalei Spaniei, a povestit despre un medic care a mușamalizat un caz de dopaj inventând o afecțiune musculară.

Santiago Canizares, 53 de ani, fost important portar spaniol, ex-Celta, Real Madrid și Valencia în anii 1990 și 2000, a contestat doctorii din lumea fotbalului și a făcut o dezvăluire șocantă în final. Că doctorul unui club a ascuns un jucător dopat!

Santiago Canizares: „Doctorii sunt printre cei mai mari mincinoși din fotbal"

Discuția, în direct la postul de radio Cadena COPE, a plecat de la refacerea rapidă a lui Angel Correa, atacantul argentinian al lui Atletico Madrid. Canizares a susținut că un jucător nu putea fi recuperat după o entorsă la genunchi într-o săptămână, de la derbyul cu Real, din 24 septembrie, la meciul cu Cadiz (1 octombrie).

„Sau nu a fost real acel diagnostic, sau s-a întâmplat un miracol", a afirmat fotbalistul. Apoi, nu a mai sugerat, a spus direct ce voia să transmită: „După atâția ani în fotbal, la echipe de club, vă zic că doctorii sunt printre cei mai mari mincinoși din acest sport".

Santiago Canizares: „La naiba, el nu poate juca duminică"

Canizares, care a cucerit 11 trofee în carieră la Real (4) și Valencia (7), având 46 de selecții la naționala Spaniei în perioada 1993-2006, a mers mai departe la Cadena COPE.

„Uite, vă voi povesti o anecdotă despre medicii din fotbal!", a lansat el printre interlocutori. „Un doctor care de-abia își începuse meseria vine și dă unui jucător un medicament. Ulterior, când medicul principal analizează ce medicamente i s-au administrat acelui jucător pe parcursul săptămânii îl ceartă pe colegul mai tânăr: „Hei, ești prost? Cum ai putut să-i dai asta, dacă e o substanță dopantă? La naiba, el nu poate juca duminică".

A relatat și cum a rezolvat doctorul principal situația. „Haide, suprasolicitare musculară!". Canizares a afirmat că l-a trecut printre accidentați pe acel jucător pentru a evita controlul doping și posibilitatea de a fi prins dopat. „Finalul, raport medical: suprasolicitare musculară. Și nici nu a fost făcut public numele fotbalistului". 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.