Nationala

Convocat pe lista preliminară, s-a accidentat și ratează meciurile cu Belarus și Andorra

Florin Tănase, primul din stânga, nu va juca cu Belarus și Andorra // foto: Imago Images

Articol de Viorel Tudorache, Daniel Grigore  —  marţi, 03 octombrie 2023

Florin Tănase (28 de ani), legitimat în prezent la Al Akhdoud, în Arabia Saudită, nu va fi convocat pentru meciurile naționalei din această lună, confruntându-se cu probleme medicale.

Printre cei 25 de stranieri convocați de principiu pentru meciurile cu Belarus (12 octombrie), respectiv Andorra (15 octombrie), ambele din campania de calificare la EURO 2024, se numără și Florin Tănase.

Titular incontestabil la Al Akhdoud în acest sezon, Tănase a suferit o accidentare în cel mai recent meci al echipei sale, astfel că va rata lista finală a convocaților.

Florin Tănase s-a accidentat și ratează meciurile cu Belarus și Andorra

Vestea, anunțată inițial de Fanatik, a fost confirmată de surse federale ale GSP. Tănase a suferit o leziune musculară în prima repriză a meciului dintre Al Raed și Al Akhdoud de sâmbătă, motiv pentru care a fost schimbat la pauză.

Accidentarea îl va ține departe de teren ceva vreme, astfel că Tănase nu se va număra printre atacanții cu care România va aborda meciurile cu Belarus și Andorra.

În total, selecționerul Edi Iordănescu a inclus în lotul preliminar cinci atacanți stranieri: George Pușcaș (Genoa / Italia), Denis Alibec (Muaither / Qatar), Denis Drăguș (Gaziantep / Turcia), Florin Tănase (Al-Okhdood / Arabia Saudită) și Florin Andone (CD Eldense / Spania).

Dintre aceștia, este de așteptat ca Iordănescu să aleagă 3 pentru lista finală. Probabilitatea ca Tănase să fi fost ales era oricum destul de mică, din moment ce fostul căpitan de la FCSB evoluează în Arabia Saudită majoritar ca mijlocaș central, nu ca vârf.

1 gol și 1 assista reușit Tănase în acest sezon, într-un total de 8 partide la Al Akhdoud

Mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.