Gimnastica

Echipa Japoniei este din nou de aur, o medalie pe care nu o mai cuceriseră din 2015

Japonezii cu medaliile de aur

Articol de Roxana Fleşeru  —  Wednesday, 04 October 2023

Echipa masculină a Japoniei a cucerit titlul mondial la Antwerp după o pauză de opt ani.

Primul titlu mondial a fost acordat marți seară la Antwerp, acolo unde echipa masculină a Japoniei s-a încoronat regină după o pauză de șapte ani. Daiki Hashimoto, Kaya Kazuma, Hashimoto, Kaya, Chiba Kenta, Minami Kazuki și Sugimoto Kaito au adunat 255,954 de puncte. 

Chiar dacă la mijlocul concursului erau pe poziția a patra din cauza unui început mai greu la sol, cal cu mânere și inele, au recuperat apoi la sărituri, paralele și bară fixă. „Din 2016 încoace am cucerit doar medalii de argint și bronz, ceea ce ne-a făcut să fim extrem de dezamăgiți Ne-am dorit extrem de mult această medalie și suntem foarte fericiți acum", a spus Daiki Hashimoto.

Românce în concurs

Pe podium au mai urcat China (Lin Chaopan, Su Weide, Sun Wei, You Hao și Shi Cong) și Statele Unite ale Americii (Asher Hong, Yul Moldauer, Paul Juda, Frederick Richard și Khoi Young), echipă care a revenit între primele trei la o ediție de Campionate Mondiale după o pauză de nouă ani.

Campionatele Mondiale continuă azi cu proba de individual compus masculină, iar vineri cu cea feminină, unde va concura și Ana Maria Bărbosu. Sâmbătă și duminică sunt programate finalele pe aparate, unde Sabrina Maneca-Voinea va evolua la sol. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.