Baschet

U-BT, început cu dreptul! » S-a impus în fața finalistei din sezonul trecut al EuroCup

Karel Guzman în acțiune în partida cu Turk Ankara Foto Imago

Articol de Luminița Paul  —  joi, 05 octombrie 2023

Campioana României, U-BT Cluj-Napoca, a pornit excelent în a doua competiţie continentală ca importanță, impunându-se cu 80-71 în faţa finalistei din sezonul trecut, Turk Telekom Ankara

În Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu o atmosferă incendiară asigurată, U-BT a reușit un start perfect pentru actualul sezon european.

Clujenii au avut o primă jumătate de meci excepţională, după ce Guzman înscrisese din primele secunde, parcă anunțând ce avea să urmeze. 10-0, o desprindere rapidă, la care antrenorul de la Turk a cerut time-out. În sfertul întâi tabela s-a oprit la 28-14, iar la pauză avansul era unul aproape de necrezut, 50-26.

A urmat un sfert extrem de rău, în care „U” a marcat doar 9 puncte (9-26 parţial), dar în ultima bucată de meci jucătorii antrenați de Mihai Silvăşan au reacționat prin Bryce Jones și Guzman, încheind în urcare, 80-71.

Cei mai buni de la ''U'' au fost Brice Jones jr, 14 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Karel Guzman, cu 14 p, 4 rec, Dennis Seeley, 12 p, 3 rec, Andrija Stipanovic, 10 p, 6 rec.

Mihai Silvășan: „Nu vrem să ne oprim aici!”

O victorie muncită, chiar dacă în prima repriză părea că dominăm situația. Știam că jucăm cu o echipă foarte bună, care poate specula orice lipsă de intensitate. 

Aproape că ne-au egalat, dar îi felicit pe jucători pentru felul cum au stat din punct de vedere mental”, a spus la final Mihai Silvășan.

„Este o primă victorie în EuroCup, extrem de importantă, împotriva unei echipe care are ambiții mari și în acest sezon. Ne bucurăm foarte mult pentru acest lucru, însă e doar o primă victorie. Mergem mai departe și nu vrem să ne oprim aici!”, a adăugat el.

„Am jucat împreună, numai că în sfertul trei ei și-au adaptat apărarea. Nu am jucat cu aceeași intensitate și asta ne-a tras în jos. Așa au revenit în meci, iar noi știam că nu vor renunța. 

Ne-am concentrat și nu ne-am pierdut speranța în niciun moment. Este important că am câștigat primul meci într-una din cele mai grele competiții europene”, a declarat și Bryce Jones, citat de site-ul clubului.

Anul trecut, locul 9 cu 5 victorii

Clujenii vor juca în etapa a doua cu echipa poloneză Slask Wroclaw, în deplasare, pe 11 octombrie.

Ne-am bucurat de o atmosferă grozavă, îi așteptăm pe fani în număr cât mai mare alături de noi - Bryce Jones

În sezonul trecut din EuroCup, U-BT Cluj-Napoca a ocupat penultimul loc în grupă (9), cu cinci victorii din 18 partide. Cu un an înainte, campioana României a jucat sferturi de finală în Basketball Champions League, performanţă care i-a adus acceptarea în EuroCup, a doua competiţie continentală, după Euroligă.

Doar două echipe româneşti au mai participat în EuroCup, CSU Asesoft Ploieşti (în sezoanele 2007-2008, 2013-2015), respectiv Steaua Bucureşti (2015-2016).

În 2023, trofeul EuroCup a fost câştigat de Gran Canaria. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.