Campionate

Ce debut! La primul meci pe banca lui Abha, George Timiș a obținut o remiză cu echipa lui Cristiano Ronaldo! Tătărușanu a gafat la un gol

Tătărușanu, față în față cu Cristiano Ronaldo. Foto: Imago

Articol de Alexandru Stanciu  —  Friday, 06 October 2023

George Timiș, 54 de ani, a debutat pe banca lui Abha în remiza, scor 2-2, cu echipa lui Cristiano Ronaldo, Al Nassr. 

După ce l-a concediat pe polonezul Czeslaw Michniewicz, Abha a luat decizia surprinzătoare de a-l numi pe bancă pe românul George Timiș, un tehnician care n-a antrenat niciodată în prima ligă din România. Pariul echipei conduse din teren de Ciprian Tătărușanu pare să fie unul câștigător.

Al Nassr - Abha 2-2. Ce debut pentru George Timiș

La primul meci pe banca noii echipe, chiar în fața marelui Cristiano Ronaldo, Timiș a reușit să smulgă un egal nesperat chiar în deplasare, deși partida începuse extrem de prost. 

Otavio a deschis scorul încă din minutul 3, când gazdele au făcut șah mat apărarea lui Tătărușanu, iar portughezul l-a învins cu ușurință cu un șut din apropiere.

Gafă Tătărușanu

În minutul 28, Al Nassr a majorat diferența după o gafă a lui Tătărușanu. Mane a trimis un balon în fața porții, Tătărușanu a ieșit pe centrare, însă a ezitat, iar Talisca a profitat imediat și a trimis balonul printre picioarele portarului român.

Oaspeții au reușit să revină înainte de pauză, după ce Bguir a transformat o lovitură de pedeapsă. (36) Cristiano Ronaldo a fost în mai multe rânduri față în față cu Tătărușanu, însă a fost blocat de portarul român. În singurul moment în care a reușit să-l învingă, reușit a fost anulată pentru ofsaid.

Abha a dat lovitura în minutul 90+2, când Toko Ekambi a egalat cu un șut de senzație din afara careului.

Echipa lui George Timiș a mai urcat o poziție în clasament în urma punctului obținut în deplasare și se află acum pe locul 15, primul din afara zonei retrogradării.

George Timiș, antrenorul lui Abha

Al Nassr - Abha 2-2

Al Nassr - Abha. Echipele de start:

Al Nassr: N. Al Aqidi - Al Ghannam, Lajami, Laporte, A. Telles - M. Brozovic,Al Khaibari - Otavio, Talisca, S. Mane - C. Ronaldo
Antrenor: L. Castro                                          

Abha: Tătărușanu (C) - Al Qumayzi, Noguera, A. Jamal, M. Naji - Al Sudani, Krychowiak - Bguir, U. Matic, Kamano - Toko Ekambi
Antrenor: George Timiș

George Timiș, o carieră împărțită între România și Arabia Saudită

Născut pe 13 noiembrie 1968, George Timiș a evoluat pe postul de atacant în anii '80-90. A jucat la Gloria Buzău, Dinamo - chiar în perioada de apogeu a „câinilor” din acel deceniu, între 1987 și 1989 - Flacăra Moreni, Espérance Tunis, FC Argeș, Al-Hilal și Al-Salmiya SC. 

Cum ultimii ani ai carierei de jucător și i-a petrecut în Golf, Timiș a avut porțile deschise în Arabia și după retragere: a mai pregătit-o pe Najran SC, înainte de a reveni în România în 2017 pentru a se dedica proiectului de la Gloria Buzău. Patru ani mai târziu, în 2021, a devenit antrenorul lui Ohod Club. Acum e „principal” în noul campionat al vedetelor, deși n-a antrenat niciodată în Liga 1! Dintre antrenorii români, doar Contra și Reghecampf mai au contracte în Arabia.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.