Liga 1

FCSB a gâfâit la Botoșani » Arma secretă a lui Becali a decis meciul + Cum arată clasamentul

+20 Foto
FCSB a gâfâit la Botoșani FOTO: Ionuț Tăbultoc (GSP)

Articol de Ionuț Tăbultoc (foto), Adrian Duţă  —  sâmbătă, 07 octombrie 2023

FC Botoșani a pierdut acasă cu FCSB, scor 0-1, în etapa #12 din SuperLiga. Mihai Lixandru, mijlocașul introdus în locul lui Adrian Șut în echipa de start, a marcat singurul gol al meciului.

Unde se duce în țară, FCSB joacă cu stadionul plin. S-a întâmplat cu la Botoșani, acolo unde moldovenii au umplut micuța arenă. În fața a 5.600 de fani, Coman a avut prima ocazie a meciului, din pasa lungă, de maestru, a lui Djokovic. 

Florinel a preluat pe piept și a avansat spre careu, din flancul stâng, a tras cu dreptul la colțul scurt și doar intervenția precisă a portarului Ducan a făcut ca tabela să nu arate 0-1.

Lixandru a decis meciul

Chiar înainte de meciurile naționalei cu Belarus și Andorra, Coman a dat dovadă de mare poftă de fotbal. A fost cel mai periculos roș-albastru și l-a pus din nou la treabă pe Ducan, cu un șut din afara careului. Nu a marcat în prima repriză, dar a dat un assist. 

Coman a centrat bine din corner, Lixandru a venit lansat și a marcat cu capul, la colțul scurt. A fost prima reușită a mijlocașului defensiv în tricoul FCSB-ului, preferat de Becali în echipa de start în locul lui Adrian Șut. 

Botoșani a dat primul semn de viață în atac în minutul 36, când Friday l-a pus serios la încercare pe Târnovanu, cu o „bombă” la colțul scurt. La poarta cealaltă, Coman a avut meciul lui cu Ducan. De data asta nu l-a învins din apropiere, după ce l-a culcat pe portarul de la Botoșani, care nu s-a predat și a intervenit în ultimul moment.

Botoșani s-a trezit după pauză

Repriza a doua a început cu Botoșani în atac, echipă parcă reînviată de „chirurgul” Alexa la pauză. Florescu a profitat de greșeala lui Dawa, care i-a așezat mingea perfect cu călcâiul, dar a tras cu stângul mult peste poartă. Meciul din prima repriză, Coman vs. Ducan, a continuat și în partea a doua. 

Portarul i-a prins un șut cu stângul, moale, al „șeptarului” de la FCSB, apoi i-a scos și execuția la colțul scurt din apropiere, printre mai mulți apărători ai Botoșaniului. Fără Chiricheș lângă el, Dawa a redevenit stoperul ezitant din sezonul trecut. 

A fost salvat de Ganea, după ce a dat pe lângă minge. Fundașul stânga a intervenit în ultimul moment în fața lui Ilic, care scăpa singur cu Târnovanu.

Târnovanu și Ducan, intervenții spectaculoase pe final

Botoșani a forțat, a încercat să joace ofensiv, dar diferența în ceea ce privește calitatea individuală s-a văzut. Elevii lui Alexa nu au fost inspirați în preajma careului advers, ori au trimis departe de poartă, ori s-au lovit de Târnovanu. Ștefan a scos cu piciorul la cea mai mare ocazie a gazdelor, semnată de Mouaddib, din apropiere. 

Tavi Popescu, intrat pe final, a fost aproape de golul etapei. A trimis la colțul lung, spre vinclu, dar senzaționalul Ducan a apărat din nou, cu vârful degetelor.

Nu s-a mai marcat, iar FCSB a obținut cele 3 puncte după un final trăit cu emoții. Roș-albaștrii sunt pe primul loc, cu 29 de puncte, 4 peste CFR. Botoșani e ultima, cu 6 puncte.

FINAL » FC Botoșani - FCSB 0-1

  • Botoșani a forțat din nou, dar jucătorii lui Alexa au fost neinspirați în careul advers. La poarta cealaltă, Ducan l-a oprit pe Tavi Popescu din a înscrie un gol superb, în vinclu
  • Meciul din prima repriză, Coman vs. Ducan, a continuat și în partea a doua. Portarul i-a prins un șut cu stândul, moale, al „șeptarului” de la FCSB, apoi i-a scos și execuția la colțul scurt din apropiere, printre mai mulți apărători ai Botoșaniului
  • FCSB putea marca din nou din corner, dar Djokovic a trimis puțin alături, după centrarea lui Coman
  • Botoșani a început mult mai bine repriza a doua, a stat doar în terenul advers în primele 7 minute. Florescu putea profita de greșeala lui Dawa, dar a tras departe de poartă

  • Coman a fost din nou blocat de Ducan, de data aceasta din câțiva metri, în minutul 42
  • Botoșani a răspuns în minutul 37, prin Friday. El a tras tare de la distanță, iar Târnovanu a scos de lângă bară.
  • Lixandru a deschis scorul cu capul, o execuție tare la colțul scurt, după centrarea lui Coman din corner. Reușita a fost analizată la VAR pentru un posibil fault în atac al lui Dawa la Benzar, înainte ca mingea să ajungă pe capul lui Lixandru. Fundașul de la Botoșani s-a lovit de umărul lui Dawa în alergare, iar golul a fost validat.
Duelul dintre Dawa și Benzar/ foto: captură Digi Sport
  • Coman a fost periculos și în minutul 17. A tras din afara careului, la colțul lung, iar Ducan a respins bine în lateral
  • În minutul 8, Coman a preluat o pasă lungă a lui Djokovic, a avansat spre careu și a tras tare la colțul scurt. Ducan a fost atent și a respins în corner. Florinel a centrat de la colț, iar Dawa a trimis pe centrul porții, cu capul

FC Botoșani - FCSB, echipe de start: 

FC Botoșani: Ducan - R. Benzar, Șeroni, Pius, Țigănașu - G. David, Dican, Ed. Florescu - F. Adams, Ngoma, Pinson 
Rezerve: G. Ureche - Mutombo, Creț, Casap, Dragu, Cărăuși, Mouaddib, Cioiu, Ilicic 
Antrenor: Dan Alexa 

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Ngezana, Cr. Ganea - Djokovic, Lixandru, Olaru - Al. Băluță, Compagno, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - V. Crețu, Panțîru, Haruț, Ad. Șut, Oct. Popescu, Miculescu, Ov. Popescu, Radaslavescu 
Antrenor: Elias Charalambous

  • Față de remiza 2-2 cu U Cluj, din ultima rundă, în echipa de start a celor de la FCSB au apărut 4 fotbaliști noi: Cristi Ganea, Djokovic, Lixandru și Compagno. Au ieșit Radunovic (suspendat), Ovidiu Popescu, Șut și Tavi Popescu

Stadion: „Municipal” (Botoșani)
Arbitru: Florin Andrei; A1: Ovidiu Artene; A2: Mihăiță Necula; Arbitru VAR: Iulian Călin; Asistent VAR: Romică Bîrdeș

UPDATE ora 21:00. Echipele au ieșit la încălzire

UPDATE ora 20:45. Suporterii de la Botoșani au ajuns la meci

>

Fanii celor de la Botoșani iau cu asalt arena de 8.000 de locuri. Se anunță sold-out pentru meciul cu FCSB. Aproximativ 6.000 de fani vor asista la meci

Tot din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.