Campionate

Costel Gâlcă a scăpat momentan de demitere. Echipa sa s-a distrat în meciul cu ultima clasată din Polonia

Costel Gâlcă

Articol de Daniel Scorpie  —  Saturday, 07 October 2023

Costel Gâlcă (51 de ani) rupe șirul negru de rezultate în campionatul Poloniei. După două remize și trei înfrângeri plus eșecul din Cupă, antrenorul român a redresat-o pe Radomiak Radom, învingătoare cu 3-0 contra „lanternei roșii” LKS Lodz.

De 7 săptămâni nu mai câștigase Radomiak Radom în acest sezon din Polonia. Antrenorul Costel Gâlcă a reușit, în sfârșit, o victorie, administrând un scor de forfait ultimei clasate, LKS Lodz (3-0). 

După cinci partide fără succes, în care n-a obținut decât două puncte, cu Piast Gliwice (1-1) și Puszcza Niepołomice (1-1), Radomiak și-a asigurat triumful încă din prima repriză.

Radomiak, două goluri cu capul

Atunci au marcat Pedro Henrique (20), gol cu capul după un corner, și Flis (36) în propria poartă, deviind mingea centrată din flancul drept de Grzesik! S-a făcut 3-0 în minutul 69, grație reușitei semnate de Edi Semedo, tot cu o precisă lovitură de cap. 

A fost primul gol al atacantului portughez pentru Radomiak și cea mai netă victorie în campionat din august 2021 (4-1 cu Lechia Gdansk)!

În 17 meciuri, are bilanț 6-3-8

Potrivit cotidianului Przeglad Sportowy, Gâlcă i-ar fi anunțat pe jucători că nu se mai implică la echipă și așteaptă să i se găsească înlocuitor. Și vrea banii până la finele contractului ca să plece, în timp ce șefii clubului i-au propus o reziliere de comun acord.

Fostul antrenor al lui FCSB a venit la Radom la jumătatea lunii aprilie și are 17 meciuri pe banca tehnică a echipei aflate acum pe locul 8, cu 14 puncte în 11 meciuri din Ekstraklasa. În campionatul trecut, Radomiak a încheiat pe locul al 10-lea, la șase puncte deasupra zonei retrogradării.

Deși românul și-a cerut scuze că nu și-a ținut emoțiile sub control, antrenorul le-a spus șefilor că este gata să plece imediat, atâta timp cât clubul îi plătește întregul salariu pe perioada rămasă din contract 
- Przeglad Sportowy, ziar polonez

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.