Rugby

Moment istoric la Cupa Mondială de rugby » Owen Farrell a bătut recordul lui Jonny Wilkinson! Anglia a tremurat în fața samoanilor

+8 Foto
Owen Farrell (32 de ani) a contribuit cu 8 puncte în victoria obținută de Anglia contra naționalei din Samoa, scor 18-17, în ultimul meci al grupei D de la Cupa Mondială de rugby.

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 07 octombrie 2023

Owen Farrell (32 de ani) a contribuit cu 8 puncte în victoria obținută de Anglia contra naționalei din Samoa, scor 18-17, în ultimul meci al grupei D de la Cupa Mondială de rugby. A devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei britanice.

  • România joacă duminică, de la ora 18:45, ultimul meci la Cupa Mondială din Franța. Adversară va fi Tonga. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Digi Sport 3 și Orange Sport 3.

Cu biletul pentru „sferturi” asigurat, Anglia voia să pună la punct ultimele detalii în disputa cu Samoa. Replica primită a fost una senzațională. Nigel Ah Wong a reușit două eseuri în prima repriză, ambele transformate de Lima Sopoaga. Reprezentanta Oceaniei a intrat cu avantaj la cabine, 14-8.

Owen Farrell, record la Cupa Mondială de rugby

După reluare, la rampă a ieșit Owen Farrell. Sportivul celor de la Saracens a transformat o lovitură de pedeapsă și a avut piciorul sigur în minutul 74, când a transformat eseul lui Care.

La ultima fază, Samoa a presat și a fost aproape de o victorie istorică. Failagi a fost oprit în ultima clipă.

Înfruntarea de pe „Stade Pierre-Mauroy” va rămâne totuși în istorie. Owen Farrell a ajuns la 1.186 de puncte în tricoul Angliei. L-a depășit pe legendarul Jonny Wilkinson.

„A fost o prestație destul de ezitantă din partea noastră. Trebuie să felicităm adversarii din Samoa. Au pus o presiune greu de gestionat. Am multe de analizat în legătură cu meciul, încă nu m-am gândit la recordul stabilit. Voi aveam timp în viitor”, a spus Owen Farrell la ITV Sport.

1.179 de puncteare Johhny Wilkinson în 91 de apariții. Farrell i-a bătut recordul în 109 partide

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.