La Oțelul Galați nu este liniște înaintea meciului de astăzi cu Farul (ora 16:00). Un subiect sensibil a căpătat proporții în ultimele două zile, faptul că soția antrenorului Dorinel Munteanu, Paulina Mihailopol, ar încerca să înregistreze în nume personal sigla clubului la OSIM, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.
Tevatură mare la Oțelul, provocată de o situație care o are în prim plan pe soția lui Dorinel Munteanu, Paulina Mihailopol, angajată a clubului pe poziția de economist.
Un mail trimis pe adresa Gazetei Sporturilor în care este menționat faptul că soția antrenorului ar dori să înregistreze sigla Oțelul Galați la OSIM, „pe persoană fizică, în cârdășie cu președintele clubului, Marian Brăilescu”.
Sigla pe care Paulina Mihailopol încearcă să o înregistreze la OSIMSoția lui Dorinel Munteanu: „Ca să nu o facă altcineva din afara clubului și apoi să șantajeze Oțelul”
Contactată de GSP.ro, Paula Mihailopol a susținut că încearcă prin acel demers să ferească clubul de eventuale procese sau licitații pentru siglă:
„Este firesc să ne înregistrăm la OSIM, am făcut-o ca nu cumva să o facă altcineva din afara clubului și apoi să șantajeze Oțelul, fiindcă au mai fost antecedente. Nu înțeleg de unde tevatura asta și în preajma unui astfel de meci important?! Lucrurile vor ieși la suprafață”.
Surse apropiate de club transmit că soția lui Dorinel ar fi reclamat și în trecut tentative de șantaj din afară grupării, situații în care au fost solicitate sume de sute de mii de euro sau cesionarea banilor din drepturile de televizare.
Gazeta a luat legătura și cu președintele Marian Brăilescu, acuzat că ar fi „complicele” soției lui Dorinel Munteanu conform mail-ului respectiv.
„Tot ceea ce pot să vă transmit este că există o cerere oficială din partea clubului Oțelul Galați făcută la OSIM, din 2018, care este în așteptare. Nu e nici admisă, nici respinsă, este în așteptare.
Din ceea ce ni s-a transmis, acea cerere are prioritate. Orice alte demersuri făcute de alte persoane nu ar face obiectul poziției oficiale a clubului”, a declarat acesta.
„Am crezut că nu văd bine”
Demersul soției lui Dorinel Munteanu are un contestatar aprig, în persoana fostului președinte al clubului, Cornel Moisescu:
„E complet imoral ca un angajat să aibă propria inițiativă de a înregistra la OSIM noua siglă a clubului. Noi, Asociația, am depus o cerere la OSIM în 2018 în vederea înregistrării actualei sigle. Nimeni în lume nu poate înregistra o marcă notorie pe persoană fizică, chiar dacă ar putea fi proprietarul. Nici Becali nu are înregistrată vreo marcă pe numele George Becali, ci pe asociația lui.
OSIM nu are cum să înregistreze cererea doamnei Paula Mihailopol. Ar fi total incorect. În 2018, noi, Asociația Suporterilor Oțelul Galați, am împuternicit un expert juridic din Galați să se ocupe de înregistrarea siglei la OSIM, dar titularul a fost tot timpul Asociația.
Am contactat deja o casă de avocatură de la București. Ne-au spus că e o speță foarte simplă. Eu am aflat întâmplător despre demersul doamnei Paula, direct de la OSIM. Aveam ceva treabă acolo și am verificat ce mai face marca noastră.
Când am văzut am spus că nu-i adevărat, că nu văd bine. Nu cred că Dorinel Munteanu este străin de chestia asta”, a transmis Moisescu.
Procesul de înregistrare a siglei, din 2018, s-a oprit pentru că expertul juridic nu a mai fost plătit. Nici OSIM nu a dat o rezoluție că marca este respinsă. Nu știu de ce nu au reluat procesul de unde s-a oprit.
- Cornel Moisescu
„Stemă votată de către toți suporterii prezenți”
Pe site-ul oficial al grupării apare o informare vizavi de sigla actuală a echipei de fotbal, care a fost rebranduită în urmă cu câțiva ani, pe vremea când Oțelul ajunsese în ligile inferioare. Iată comunicatul oficial de pe site-ul ascotelul.ro:
„Vă prezentăm cu mândrie noua siglă a Suporter Club Oțelul Galați, stemă votată în ultima ședința de către toți suporterii prezenți. A fost o alegere făcută democratic, dintre mai multe embleme care au participat în urmă cu ceva timp la un concurs făcut tot de suporteri, pe site-ul Dunărea Bătrână.
Sigla aleasă este una care ne reamintește de cea prezentă pe tricourile Oțelului la începutul anilor ’90. Autorul acestei steme alese este Lucian Grofsorean. Și pentru că sigla avea nevoie de retușări, pentru a respecta regulile grafice ale anului 2016, am apelat la serviciile unor fani pricepuți în ale graficii, Marian Brăilescu și Alexandru Lungeanu. Cei doi au dat forma finală unei embleme de care să fim mândri cu toții.
De pe siglă nu puteau lipsi culorile noastre dragi, roșu, alb și albastru, anul 1964 care va fi prezent în statut ca anul de înființare al clubului Oțelul Galați, convertizorul care a fost prezent pe majoritatea stemelor echipei noastre încă de la sfârșitul anilor ’70, cu 12 linii pe fundal reprezentând 11 jucători + suporterii, plus denumirea clubului.
Noua emblemă e un nou pas important, pe lângă stabilirea denumirii și a culorilor clubului, pentru că astfel putem avea propria identitate, dar în același timp accentuăm dorința tuturor suporterilor ca acest club al suporterilor să fie continuatorul moral al echipei campioane a României din 2011. În plus, este prima siglă aleasă cu adevărat de fani, până acum clubul impunând-o fără a întreba pe cineva.
Această siglă este în curs de înregistrare la OSIM, pentru a fi siguri că nimeni nu o va putea folosi în scopul de a obține orice tip de profit fără permisiunea membrilor cotizanți ai clubului”.
Somați de Barcelona să schimbe sigla
În toamna 2015, abia retrogradată din Liga 1 la acea dată, Oțelul Galați a fost somată de oficialii Barcelonei să-și schimbe sigla, pe considerentul că semăna prea mult cu cea a catalanilor.
Astfel, cei de la Oțelul au revenit pentru o perioadă la cea purtată de echipa lui Dorinel Munteanu și în ediția 2010/2011 în care a ieșit campioană, apoi și la meciurile din grupele Champions League.
Una care, spre deosebire de cea din 2015, mai avea o coroană regală deasupra ei. Oficialii clubului au confirmat la acel moment disensiunile care au existat cu cei de la Barcelona.
{{text}}