Tenis

Fostul șef al ANAD, sfat pentru Simona Halep: „Pașaportul biologic nu poate fi combătut, să spună cine a trădat-o”

Articol de Alexandru Stanciu  —  duminică, 08 octombrie 2023

Fostul șef al Agenției Naționale Anti-Doping, Cristi Balaj (52 de ani), a sfătuit-o pe Simona Halep să spună cine a trădat-o în cazul suspendării pentru dopaj. Balaj este de părere că Halep are șanse mici ca apelul la TAS să-i anuleze pedeapsa. 

Simona Halep a primit de la ITIA o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj. Câștigătoarea a două turnee de Grand Slam a anunțat că va face apel la TAS pentru anularea pedepsei. 

  • Verdictul suspendării Simonei Halep a venit pe 12 septembrie
  • Simona Halep a fost suspendată timp de 4 ani de la momentul depistării cu substanța interzisă, Roxadustat
  • Suspendarea Simonei ar urma să expire pe 6 octombrie 2026
  • Jurnaliștii GSP au mers în Canada pe 28 septembrie pentru a discuta cu patronii firmei acuzate de Simona Halep că i-a furnizat suplimentul contaminat cu Roxadustat
  • Pe 29 septembrie, pe ușa sediului firmei a apărut un afiș cu „accesul interzis”
  • Pe 6 octombrie, jurnaliștii GSP au mers la Toronto pentru a afla cine a produs suplimentul contaminat cu Roxadustat, administrat Simonei de către echipa Academiei Mouratoglou
  • Cine a produs suplimentul contaminat pe care Mouratoglou i l-a oferit lui Halep: firma e într-un mic depozit, iar fabrica nu există!

Cristi Balaj: „Pașaportul biologic nu poate fi combătut”

Cristi Balaj este sceptic în privința apelului la TAS al Simonei Halep: „Sunt subiectiv în ceea ce o privește. Pașaportul biologic nu poate fi combătut. Cunosc atât de bine regulamentele, încât prefer să mă abțin. Atât cât am reușit să citesc din mass-media, dar fără să știu toate detaliile din dosar, pot spune, în primul rând, că știu cum lucrează WADA (n.r. Agenția Mondială Anti-Doping) și ce reguli impune tuturor membrilor afiliați, reguli care duc la pierderea conformității dacă nu sunt respectate.

Cristi Balaj: „Consider că este total greșit dacă cineva crede că cei de afară au ceva cu românii”

Cristi Balaj, actualul conducător al clubului CFR Cluj, nu e de acord cu ideea că străinii au ceva cu românii: „Consider că este total greșit dacă cineva își imaginează că cei din afară au ceva cu românii. Ei o privesc doar ca pe o sportivă. 

WADA nu acceptă pași greșiți ai sportivilor aflați pe final de carieră, pentru că aceștia au fost pregătiți de multe ori, de-a lungul anilor, din punct de vedere anti-dopin”, a spus Balaj, într-un interviu pentru sport.ro

Cristi Balaj, fost șef ANAD, o sfătuiește pe Simona Halep: „Singurul lucru rămas este să spună cine a trădat-o”

Fostul șef ANAD o sfătuiește pe Simona Halep să spună cine a trădat-o: „Refuz să cred că se poate în ziua de azi ca probele să fie contaminate. Îmi doresc să-și demonstreze nevinovăția la TAS. Dacă va fi o decizie în defavoarea ei, consider că a fost păcălită, sau cum susține ea, trădată. Singurul lucru care-i rămâne de făcut este să spună cine a trădat-o.”

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.