Campionate

Oleksandr Zinchenko, criticat pentru mesajul pro-Israel postat

Oleksandr Zinchenko

Articol de Alexandru Stanciu  —  duminică, 08 octombrie 2023

Oleksandr Zinchenko (26 de ani) a fost ținta criticilor, după ce ucraineanul a postat pe o rețea de socializare că este alături de Israel în aceste momente cumplite, în care țara se află în război.

Zinchenko s-a alăturat comunității formate din milioane de oameni care au postat mesaje de încurajare pentru Israel, dar la scurt timp a primit multe mesaje de dezaprobare pentru. Zinchenko a vorbit adesea și despre războiul din Ucraina.

Mulți oameni îl critică pe Zinchenko pentru postarea sa

Fundașul lui Arsenal a fost aspru criticat în mediul online pentru poziția sa în privința războiului iscat recent în Israel:

  • „E amuzant cum el e cel care se plânge despre ce face Rusia Ucrainei.”
  • „Același om care vrea să avem empatie fața de țara sa iubită, Ucraina. Dezgustător”
  • „Zinchenko și Greenwood sunt clar cei mai detestați fotbaliști din lume”
  • „Este unul dintre cei mai neplăcuți fotbaliști din lume”

Zinchenko a șters între timp postarea și și-a trecut contul din public în privat. Fundașul lui Arsenal este urmărit de 2,5 milioane de oameni. 

Mai mulți fotbaliști și-au exprimat opinia despre conflictele din Israel din ultimii oameni, iar jucători precum Mohamed Salah, Mesut Ozil sau Riyad Mahrez au cerut public în urmă cu doi ani încetarea conflictului militar din Israel.

Zinchenko a fost implicat într-un meci de caritate pentru Ucraina în August. Meciul a avut loc pe Stamford Bridge și toți banii strânși au fost donați pentru victimele războiului din Ucraina.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.