Liga 1

Nu a fost lăsat la Dinamo - CFR cu steagul Israelului: „Unde e libertatea de exprimare?”

Duminică seară, la meciul Dinamo - CFR de pe Arena Națională, un suporter nu a fost lăsat să intre pe stadion cu steagul Israelului.

Articol de Adrian Duţă, Cătălin Stroia  —  Sunday, 08 October 2023

Israel a intrat în „stare de război”, după ce țara a fost atacată de organizația palestiniană paramilitară Hamas sâmbătă dimineață. Duminică seară, la meciul Dinamo - CFR de pe Arena Națională, un suporter nu a fost lăsat să intre pe stadion cu steagul Israelului.

  • CONTEXT:
  • Sâmbătă, statul Israel a fost atacat de organizația teroristă Hamas. Potrivit BBC, sunt peste 250 de victime, iar peste 100 de persoane sunt răpite. Iar numărul persoanelor dispărute este de ordinul miilor
  • Ministrul Apărării și Comandantul Poliției au declarat stare de război pe teritoriul țării
  • Israel a ripostat, atacând fâșia Gaza, unde s-au raportat peste 250 de victime
  • Duminică dimineață, Israel a fost atacat și din Nord, din zona Libanului, de organizația Hezbollah

Mesajele cu conotații politice sunt strict interzise de UEFA pe stadioane, iar în această categorie a intrat și steagul Israelului, pe care suporterul român a încercat să îl aducă pe Arena Națională. 

Oamenii de la securitate i-au explicat că nu are voie cu niciun fel de steag, iar persoana respectivă a părăsit zona stadionului.

VIDEO. Un suporter nu a fost lăsat cu steagul Israelului pe stadion la Dinamo - CFR Cluj

>

Și-a arătat și nemulțumirea și a oferit un exemplu din Scoția, unde suporterii lui Celtic și-au arătat susținerea pentru Palestina.

„Dacă apare un steag al Germaniei sau Elveției, e voie. Azi, la Celtic, a fost afișat un mesaj cu «Free Palestina» (n.r. - traducere: Palestina liberă) și a fost voie. Nimeni nu i-a dat afară. Asta e libertatea de exprimare? Sunt din România, dar am prieteni în Israel. Și nu sunt români. Știu prin ce trec acolo”, a explicat suporterul, înainte să plece de la Arena Națională.

„Basarabia e România”, interzis la Farul - Sheriff

În iunie, înainte de Farul - Sheriff 1-0, unul dintre fani, un copil, avea un mesaj pe care scria „Basarabia e România”, dar jandarmii nu i-au permis accesul cu el în tribună.

FIFA interzice mesajele cu tematică politică pe stadioane, astfel că forțele de ordine nu l-au lăsat pe puști să intre cu respectivul mesaj. Mesajul putea fi considerat unul provocator în contextul tensiunilor din Transnistria. 

Tiraspolul și-a autoproclamat independența fata de Republica Moldova, locuitorii din zonă fiind pro-Rusia, în timp ce capitala Chișinău susține o apropiere de Uniunea Europeană.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.