Israel a intrat în „stare de război”, după ce țara a fost atacată de organizația palestiniană paramilitară Hamas sâmbătă dimineață. Duminică seară, la meciul Dinamo - CFR de pe Arena Națională, un suporter nu a fost lăsat să intre pe stadion cu steagul Israelului.
- CONTEXT:
- Sâmbătă, statul Israel a fost atacat de organizația teroristă Hamas. Potrivit BBC, sunt peste 250 de victime, iar peste 100 de persoane sunt răpite. Iar numărul persoanelor dispărute este de ordinul miilor
- Ministrul Apărării și Comandantul Poliției au declarat stare de război pe teritoriul țării
- Israel a ripostat, atacând fâșia Gaza, unde s-au raportat peste 250 de victime
- Duminică dimineață, Israel a fost atacat și din Nord, din zona Libanului, de organizația Hezbollah
Mesajele cu conotații politice sunt strict interzise de UEFA pe stadioane, iar în această categorie a intrat și steagul Israelului, pe care suporterul român a încercat să îl aducă pe Arena Națională.
Oamenii de la securitate i-au explicat că nu are voie cu niciun fel de steag, iar persoana respectivă a părăsit zona stadionului.
VIDEO. Un suporter nu a fost lăsat cu steagul Israelului pe stadion la Dinamo - CFR Cluj
Și-a arătat și nemulțumirea și a oferit un exemplu din Scoția, unde suporterii lui Celtic și-au arătat susținerea pentru Palestina.
„Dacă apare un steag al Germaniei sau Elveției, e voie. Azi, la Celtic, a fost afișat un mesaj cu «Free Palestina» (n.r. - traducere: Palestina liberă) și a fost voie. Nimeni nu i-a dat afară. Asta e libertatea de exprimare? Sunt din România, dar am prieteni în Israel. Și nu sunt români. Știu prin ce trec acolo”, a explicat suporterul, înainte să plece de la Arena Națională.
„Basarabia e România”, interzis la Farul - Sheriff
În iunie, înainte de Farul - Sheriff 1-0, unul dintre fani, un copil, avea un mesaj pe care scria „Basarabia e România”, dar jandarmii nu i-au permis accesul cu el în tribună.
FIFA interzice mesajele cu tematică politică pe stadioane, astfel că forțele de ordine nu l-au lăsat pe puști să intre cu respectivul mesaj. Mesajul putea fi considerat unul provocator în contextul tensiunilor din Transnistria.
Tiraspolul și-a autoproclamat independența fata de Republica Moldova, locuitorii din zonă fiind pro-Rusia, în timp ce capitala Chișinău susține o apropiere de Uniunea Europeană.
{{text}}