Rugby

De departe marea surpriză a Cupei Mondiale! » Prima lor victorie la un turneu final + programul complet al „sferturilor”

Articol de Adrian Jitea  —  Monday, 09 October 2023

Portugalia a învins Fiji, scor 24-23, în ultimul meci al grupei C de la Cupa Mondială de rugby. A fost prima victorie din istoria participărilor lusitanilor la turneul final și a fost sărbătorită în mare stil. 

Portugalia a fost în ultimii ani o națională apropiată de nivelul României. La Cupa Mondială din Franța, lusitanii și-au depășit condiția. Au scos o remiză contra Georgiei, 18-18, iar duminică au scris o pagină de istorie.

Portugalia, pagină de istorie la Cupa Mondială din Franța

Fiji, altă surpriză plăcută a turneului, victorioasă în fața Australiei, avea nevoie de un punct pentru a obține calificarea în sferturile de finală. Miza partidei s-a văzut în prima repriză, una fără eseuri, încheiată 3-3. Portugalia a dat lovitura imediat după reluare, eseu Storti, transformare Marques. Fiji a egalat la acțiunea următoare.

Lusitanii au continuat să preseze și au culcat încă o dată balonul în terenul de țintă advers. În minutul 74, Fiji a preluat conducerea, scor 23-17.

Au urmat scene care vor fi povestite ani buni copiilor din Peninsula Iberică. Cronometrul arăta 77:45 când Rodrigo semna eseul decisiv. Transformarea lui Marques a conturat prima victorie din istoria Portugalia la Cupa Mondială, una sărbătorită la intensitatea maximă.

Nici adversarii nici Fiji nu au fost foarte triști. Eșecul la limită le-a adus un punct bonus defensiv, suficient pentru a merge în „sferturi” și pentru a trimite Australia acasă. E prima ediție în care „cangurii” nu ies din grupe!

Cum arată „sferturile” Cupei Mondiale de rugby:

  • Țara Galilor - Argentina (14 octombrie, Marseille) 
  • Irlanda - Noua Zeelandă (14 octombrie, Saint-Denis) 
  • Anglia - Fiji (15 octombrie, Marseille) 
  • Franța - Africa de Sud (15 octombrie, Saint-Denis)

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.