Gimnastica

Elisabeta Lipă a revenit la sentimente mai bune față de gimnastica românească: „Nu stau cu biciul pentru performanță!”

Articol de Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video), Cătălin Stroia  —  luni, 09 octombrie 2023

Prezentă la Muzeul Sportului pentru lansarea cărții „Forța femeilor în sport”, Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport a avut un discurt schimbat despre echipa feminină a României, care a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.

Și asta după ce înaintea calificării Elisabeta Lipă critica în termeni duri prezența unei delegații numeroase la Campionatele Mondiale de la Antwerp. Acum, aceasta și-a schimbat discursul și a lansat o provocare având încredere că din Franța se vor întoarce acasă cu medalii.

VIDEO. Elisabeta Lipă, șefa sportului românesc: „Nu stau cu biciul”

„Eu le iau pe gimnaste în brațe oricum, ci nu doar când merg la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să le iau în brațe și cu o medalie pentru că acum au demonstrat că se poate. Le recomand să dea dovadă de echipă pentru că doar așa s-a demonstrat că putem obține ceva”, a spus Lipă.

>

Aceasta a continuat: „Am fost aproape și acum de o medalie prin locul patru obținut de Sabrina Voinea. Îmi doresc ca și ea să facă parte din echipa națională a României și să ajute echipa, să tragă la aceeași căruță”.

Întrebată de faptul că a criticat prezența numeroasă a delegației în urmă cu câteva săptămâni, Elisabeta Lipă a replicat:

Eu nu stau cu biciul pe nimeni pentru că performanța nu se face stând cu biciul pe cineva. Performanța se face cu pasiune, dedicare. Nu este suficient să ocupi o poziție într-o instituție și să nu faci nimic. Vorbesc în general, nu doar la gimnastică. Dacă vrei să fi port drapelul unei generații trebuie să ai implicare!
- Elisabeta Lipă, președinte ANS

Elisabeta Lipă a dat de pământ cu șefii de la FR de gimnastică

La sfârșitul lunii septembrie, Elisabeta Lipă a criticat prezența numeroasă a delegației FR de gimnastică la Campionatele Mondiale de la Antwerp.

„Ce știu la ora actuală este că sunt multe persoane care sunt plecați acolo ca turiști. Și din sportivi nu vor participa pentru că sunt accidentați. Trebuie să avem puțină răbdare. Dar voi face o analiză foarte amănunțită în ceea ce privește Federația Română de gimnastică”, spunea șefa sportului românesc.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.