Gimnastica

Sperăm la medalie la Paris? Larisa Iordache îi face portretul Sabrinei Voinea: „Ar trebui să însemne speranță!”

Articol de Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video), Cătălin Stroia  —  luni, 09 octombrie 2023

Larisa Iordache (27 de ani) a participat la Muzeul Sportului pentru lansarea cărții „Forța femeilor în sport” unde a comentat rezultatele obținute de echipa feminină la Campionatele Mondiale de la Antwerp.

Medaliată cu bronz cu echipa feminină a României la Jocurile Olimpice de la Londra, Larisa Iordache, a explicat că performanța obținută în Belgia aduce speranțe pentru o distincție la Paris.

Larisa Iordache: „Trebuie să nu simtă presiunea noastră”

>

„Sunt foarte mândră de ele. În liniștea lor au făcut o treabă bună și sper să demonstreze asta și la Jocurile Olimpice”, a spus Larisa.

„Cred că doar cu răbdare vor veni și rezultate mai bune. Trebuie să muncească cu plăcere și să se îngrijească pentru a nu avea vreo problemă medicală. Îmi doresc ca fetele să nu simtă presiunea noastră la Paris. Trebuie să simtă doar susținerea noastră”, a mai adăugat fosta gimnastă.

Larisa Iordache: "A știut cum să o încurajeze"

Multipla medaliată mondială și europeană i-a făcut un portret Sabrinei Voinea care a obținut la Antwerp locul 4 la sol.

„Locul 4 înseamnă speranță, însă pentru Sabrina înseamnă încredere. Eu am venit ultima cu o medalie de la Campionatele Mondiale. Simone Bailes a știut cum să încurajeze și să fie fair-play față de concurentele ei. Și ea este o concurentă, iar întrecerile sunt pentru toate gimnastele”, a fost mesajul Larisei.

Larisa Iordache e ultima gimnastă româncă medaliată la o ediție a unui Campionat Mondial, ea obținând bronzul în 2015 la individual compus.

Nu contează dacă te califici prima sau ultima. Sabrina are potențial și îmi doresc să se autodepășească. Sper să fie liniștită psihic și să continue să muncească la fel de bine cum a făcut-o până acum 
- Larisa Iordache, fostă gimnastă

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.