Campionate

Vedetele israelienilor: „Am trecut prin iad, avem voie să ne apărăm. Suntem în război cu o organizație teroristă teribilă”

Manor Solomon a vorbit despre războiul din Israel. Foto: Instagram

Articol de Beno David  —  marţi, 10 octombrie 2023

În vremuri extrem de grele în Israel, cu aproape o mie de victime într-un război teribil, internaționalul israelian Manor Solomon (24 de ani, Tottenham) atrage atenția: „Hamas e o organizație teroristă cu o singură țintă, ca evreii să dispară de pe fața pământului”.

Situația rămâne dramatică în Israel. Internaționalii lui Alon Hazan ar fi trebuit să fie în cantonament acum, la Shefayim, gata de meciul cu Elveția, dar și acest joc, și cel cu Kosovo, ambele în grupa „tricolorilor” pentru calificarea la Euro 2024, au fost amânate de UEFA. Nimeni nu se mai gândește la fotbal în aceste momente.

Numărul victimelor se apropie de 1.000, numai în Israel! Armata se pregătește să invadeze Fâșia Gaza în căutarea teroriștilor Hamas. Peste 300.000 de rezerviști încorporați în 48 de ore, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

Manor Solomon, cel mai bun om al israelienilor: „Cei mai mulți oameni uciși într-o singură zi de la Holocaust”

Jucătorii vorbesc doar despre tragedia pe care o trăiesc ei, colegii lor și toți israelienii. Manor Solomon, extrema lui Tottenham, a postat un mesaj pe InstaStory. „În ultimele zile, țara mea, familia mea, prietenii mei și oamenii care mă iubesc au trecut prin iad”, a scris atacantul în vârstă de 24 de ani.

„Peste 800 de israelieni au fost uciși, cei mai mulți omorâți într-o singură zi de la Holocaust. Peste 150 de oameni răpiți, inclusiv femei, copii și bătrâni. Mii de rachete lansate spre civili nevinovați”.

Manor Solomon, cel mai bun om al israelienilor. Foto: Instagram

Solomon a atras atenția: „Hamas nu face și nu a făcut niciodată nimic în beneficiul palestinienilor. Hamas e o organizație teroristă cu o singură țintă, ca evreii să dispară de pe fața pământului. A susține Hamas înseamnă să sprijini terorismul, la fel ca a susține Al-Qaeda, ISIS și atacurile din 9 septembrie. Israel are dreptul să se apere”.

Stav Lemkin, fundașul central al lui Shakhtar: „Știm cum să luptăm și vom lupta ca întotdeauna”

Stav Lemkin, fundașul central al Israelului și al lui Shakhtar. Foto: Imago Images

Stav Lemkin, 20 de ani, fundașul central al lui Shakhtar Donetsk, a protestat și el pe social media. „Situația nu e bună deloc. Teroriștii au atacat civili, au ucis copii, femei și bătrâni, au răpit copii și i-au dus în Gaza. Suntem o țară mică și fiecare cunoaște pe cineva care și-a pierdut un apropiat”.

A adăugat: „Suntem în război cu o organizație teroristă teribilă, dar știm cum să luptăm și vom lupta ca întotdeauna”. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.