Publicitate

Soluții inovative digitale pentru sport, dezvoltate în inima Ardealului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 10 octombrie 2023

Vorbim cu Nagy Zsolt, fondator Vicket Solutions - soluții digitale complete pentru sport

Cum ajungi să dezvolți soluții digitale pentru sportivi și cum le folosesc echipele?

“Cum un lucru ajunge să genereze unul complet nou - așa am ajuns și noi de la transmisia evenimentelor sportive la analiza materialelor video. De acolo a fost nevoie doar să ascultăm pe cei care lucrează zi de zi cu echipele - antrenorii și să dezvoltăm tooluri eficiente și rapide care le fac munca mai ușoară.” Spune Nagy Zsolt, unul dintre fondatorii Vicket Sport. Este o platformă dedicată pentru sport și care oferă mai multe soluții de transmisie, partajare video și de analiză sportivă echipelor.

Dar să începem de la început. Cum ați început munca cu echipele de sport?

“La început aveam o echipă de producție video și am dezvoltat o platformă pentru transmisiile meciurilor. Vedeți, în contrast cu platformele globale de partajare video - unde calitatea imaginii este inferioară, sunt o grămadă de reclame și nu se poate valorifica transmisia, am vrut să oferim echipelor un drum nou, care le sprijină, care le permite să se dezvolte, să atragă noi surse de venituri. Astfel am creat platforma spor.vicket.com.” 

Cum a fost primită platforma și care sunt experiențele?

“După 4 ani de experimentări și dezvoltări, putem spune că azi putem avea mai multe transmisii concomitent în calitate full HD și putem deservi mii de spectatori fără probleme tehnice, fără întreruperi. De asemenea, și sistemul de plată este testat, funcționează fără greș. Am transmis multe evenimente sportive, campionate și feedbackul a fost foarte pozitiv.”  

Cum ai menționat, nu ați oprit la transmisie. Ce a urmat?

“Am vrut să fim și mai aproape de echipe și să le ajutăm în dezvoltare cu soluții digitale. Următorul pas a fost analiza materialelor video. De multe ori ne-au cerut antrenorii înregistrările meciurilor. Atunci am văzut cât de greoaie este procedura copierii, trimiterii materialelor video și câtă muncă intră în editarea și tăierea secvențelor interesante. Noi aveam deja aceste înregistrări pe platformă și am dezvoltat o soluție simplă de analiză, ușor de folosit. Antrenorii apreciază foarte mult simplitatea și ușurința acestei soluții și faptul că poate fi personalizat. O numim Vicket Video Coach.”

Cu ce este diferit Vicket Video Coach față de celelalte soluții de analiză video?

“Sunt multe aplicații, soluții, care măsoară pași, agilitate, presiunea sângelui al jucătorilor individuali. Noi avem o soluție mai simplă, care pune accent pe jocul în integritatea ei - la mișcările jucătorilor și din care antrenorii pot învăța care sunt punctele forte ale echipei, care sunt greșelile repetitive și pot face o strategie care îmbunătățește atât tactica de apărare, cât și cea de atac. Este simplă - nu scoate fragmente, ci etichetează momentele importante cu ajutorul butoanelor rapide.”

Ai spus că este personalizabilă. Ce înseamnă asta?

“Așa este, Vicket Video Coach poate fi personalizat, se poate plia perfect pe necesitățile fiecărui antrenor și fiecărei echipe în parte. Exact de aceea este potrivită pentru mai multe sporturi - de la arte marțiale, sporturi individuale, echitație până la sporturile de echipă, cum sunt fotbalul, hocheiul, handbalul, baschetul etc. Este un tool, care folosit cu pricepere, poate ajuta enorm dezvoltarea sportivilor, echipelor. Dar desigur, depinde foarte mult de cel care o folosește și de gradul lui de implicare.”

Care este feedbackul până acum?

“Am primit multe feedbackuri pozitive, chiar și idei noi cu care putem dezvolta mai departe soluția. Putem spune că antrenorilor le place, o folosesc în fiecare zi și adaugă un element interesant, foarte util și în comunicarea dintre antrenor și jucător. La fiecare cont de antrenor se pot adăuga conturi de jucător - sau de părinți, dacă vorbim de juniori. Iar în contul lui, fiecare jucător primește notificări când a fost etichetat într-un video. Astfel, fiecare vede exact cum s-au întâmplat lucrurile, antrenorul poate da indicații, corectări, sugestii pentru viitor. Poate fi o soluție care ajută evoluția personală a jucătorului, dar și a echipei. Până la urmă asta este scopul absolut - creșterea performanței cu Vicket Video Coach.”

Să nu uităm nici de suporteri. Ce ați pregătit pentru ei?

“Da, credem că în ecosistemul sportului reprezintă o parte importantă și suporterii. Noi îi considerăm ca un pilon al sportului și a echipelor. Pentru ei oferim o calitate superioară a transmisiilor și, mai nou, un mic joc. Am introdus un element de fan engagement în cadrul transmisiilor meciurilor. Astfel, suporterii pot introduce un pronostic cu privire la scorul final și primesc puncte în funcție de rezultat. Este un joc simplu, dar care face mai interesant Campionatul. Și ne bucurăm că vedem în fiecare săptămână noi participanți.”

Ați realizat destul de multe cu Vicket. Unde doriți să mai ajungeți? 

“În primul rând, dorim să facem cunoscut atât platforma de streaming, cât și soluția de Video Coach în țară, dar și pe plan european și, de ce nu, global. Avem o soluție care funcționează minunat și aduce beneficii echipelor și vrem să ajungem cu ea la cât mai multe echipe și cât mai multe ramuri sportive. 

În al doilea rând, acum lucrăm la un model la nivel academic - pentru centrele de formare sportivă și ar fi fantastic dacă am putea realiza rețele, sisteme complete care ajută toți antrenorii din țară dintr-un sport. Avem multe de făcut, dar credem că, oferind soluții eficiente, utile vom deveni un pilon de ajutor pentru echipe și pentru sport.”

Mai multe detalii găsiți pe site-urile:

coach.vicket.com

sport.vicket.com

Email: zsolt.nagy@vicket.com

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.