Campionate

Portarul lui Lazio Roma a primit convocare și de la naționala Rusiei! Ce răspuns a dat

Ivan Provedel, dreapta

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 11 octombrie 2023

Ivan Provedel (29 de ani) a intrat în atenția federației de la Moscova, care l-a apelat în 22 septembrie 2022 pentru a veni la lot. Goalkeeperul italian, a cărui mamă e rusoaică, a refuzat, preferând să aștepte convovarea în squadra azzurra.

Poate juca pentru două echipe naționale, având tată italian și mamă rusoaică. Ivan Provedel a ales deja pentru ce reprezentativă să apere, fiind convocat deja la squadra azzurra pe 17 septembrie 2022, pentru meciurile cu Anglia și Ungaria. Nu a debutat încă, dar este în circuitul campioanei Europei și Luciano Spalletti îl are în vedere. 

Goalkeeperul nu a acceptat chemarea făcută de federația de la Moscova, care încerca să speculeze faptul că mama portarului este rusoaică, Elena Kalinina, taăl său fiind italian, Venanzio Provedel.

Vitaly Kafanov: „Nici nu vrea să discute cu noi!”

Informația a fost confirmată și de Vitaly Kafanov, antrenorul cu portarii de la reprezentativa rusă, care a declarat că Provedel a refuzat invitația: „Am urmărit constant progresul lui Vanya și știm că a și marcat chiar un gol. Din nefericire, Vanya a declinat și propunerea de a comunica. 

Am cerut federației (RFU) să ia legătura cu el, dar Vanya ne-a transmis că nici nu are de gând să discute cu nimeni din Rusia! L-am fi putut convoca la lot ca măcar să vină să se antreneze cu noi, de aceea am tot insistat și am făcut presiuni asupra lui".

Mama sa a primit telefoane din partea fanilor ruși

Și mama sa ar fi vrut să accepte inviația: „M-au sunat foarte multe persoane din Rusia, sunt fani care-l așteaptă, spun despre el că e un rus ce joacă în Italia. Când a fost operat la Empoli, l-a sunat Buffon. Ivan credea că este o glumă și acum a ajuns la squadra azzurra. Pentru el e un mit absolut". 

Pe 17 septembrie 2022, la câteva zile doar după ce rușii au încercat să-l contacteze, Provedel a fost selecționat de Roberto Mancini, pentru "dubla" cu Anglia și Ungaria din preliminariile pentru Euro 2024. Dar nu a fost folosit, amânându-și debutul.

Autorul golului egalizator din prelungirile partidei cu Atletico (1-1) din grupele Liga Campionilor a fost chemat la lot și de noul selecționer Luciano Spalletti, alături de Donnarumma, Meret și Vicario, pentru "dubla" cu Malta și Anglia. Numai că, din cauza unor probleme fizice, Provedel a părăsit cantonamentul squadrei azzurra și Spalletti nu a mai luat pe nimeni în locul său.

Match Preview România - Andorra:

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.