Volei

CSM Lugoj, finalista ediției trecute a Challenge Cup, a depășit primul obstacol

Jucătoarele de la CSM Lugoj sărbătorind un punct Foto Facebook CSM Lugoj

Articol de Luminița Paul  —  miercuri, 11 octombrie 2023

CSM Lugoj a trecut clar, 3-0, în ambele manșe de echipa macedoneană Rabotnicki Skopje și s-a calificat în optimile de finală ale celei de-a treia cupe continentale ca valoare

Timp de două zile, pe 10 și 11 octombrie, echipa feminină CSM Lugoj a disputat dubla manșă de calificare în faza principală a Challenge Cup. Ambele partide contra macedonencelor de la Rabotnicki Skopje au avut loc în Sala Sporturilor ”IK Ghermănescu” din Lugoj.

Marți, 10 octombrie, a câștigat cu 3-0 (18, 15, 17), în partida considerată în deplasare, iar în ziua următoare a repetat scorul, chiar mai categoric, 3-0 (8, 15, 10), în meciul contând drept cel de acasă.

Principalele realizatoare ale echipei române, ocupantă a locului 3 în ediția trecută a întrecerii interne, în meciul retur au fost muntenegreanca Nevena Vukcevic, 15, Petruța Orlandea, 11, și azera Yelyzaveta Ruban, 8.

Partida a durat exact o oră, 20 de minute, 21, respectiv 19 pe seturi.

CSM Lugoj, adversară elvețiană mai departe

Jucătoarele antrenate de Ugljesa Segrt s-au calificat astfel în 16-mile de finală, unde vor disputa o dublă manșă contra echipei elvețiene Sm’AESCH Pfeffingen, prima partidă programată pe 14 noiembrie, în deplasare.

Team-ul helvet, care în 2020 a cucerit Supercupa Elveției, a intrat direct în faza 16-imilor, la fel ca altă echipă din România, CSM București.

Secvență din meciul retur de la Lugoj Foto Facebook CSM Lugoj

Victorie încurajatoare pentru Voluntari

CSO Voluntari 2005, în schimb, a disputat azi prima manșă din calificări, în deplasare, contra lui AEK Atena, reușind să se impună în 134 de minute cu 3-2 (-27, -24, 19, 21, 12). Româncele au revenit de la 0-2 la seturi în Sala Municipală Kamatero, luând o opțiune bună și pentru partida retur.

Fetele antrenate de Milan Ljubicic au avut în Ana Zivojinovic, 17, și Nikola Radosova, 14, și Mira Todorova, 9, principalele realizatoare.

Manșa a doua este programată pe 18 octombrie, de la ora 17:00, în Sala Sporturilor Unirea din Dobroești. În cazul calificării, CSO Voluntari 2005 va înfrunta în 16-imi tot o echipă elvețiană, pe Kanti Schaffhausen.

Anul trecut, CSM Lugoj a disputat finala Cupei Challenge, fiind învinsă cu un dublu 3-0 de italiencele de la Chieri.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.