Nationala

Edi Iordănescu, mesaj pentru stranierul „dispărut”: „Am încredere că va depăși acest moment. Poate fi din nou o soluție”

Ionuț Radu, în verde, al doilea de la dreapta la stânga pe rândul de sus // foto: Imago Images

Articol de Vlad Nedelea, Daniel Grigore, Iosif Popescu (video)  —  miercuri, 11 octombrie 2023

Edi Iordănescu (45 de ani), selecționerul echipei naționale a României, consideră că „la capitolul portari stăm foarte bine” și așteaptă ca Ionuț Radu (26) să joace din nou în mod regulat, astfel încât să fie readus în circuitul naționalei.

  • Belarus - România (runda a 7-a din grupa I a preliminariilor Euro 2024) e programat pe 12 octombrie, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat de Antena 1.
  • Reporterul Vlad Nedelea și operatorul video Iosif Popescu sunt la Budapesta și transmit toate informațiile relevante înainte, în timpul și după meciul dintre Belarus și România.

Horațiu Moldovan, Florin Niță și Ștefan Târnovanu sunt cei 3 portari selecționați pentru „dubla” din această lună cu Belarus (12 octombrie), respectiv Andorra (15 octombrie), cu primul dintre cei 3 în pole-position pentru a apăra poarta României.

Selecționerul Edi Iordănescu a început campania cu Ionuț Radu în poartă. Pe atunci la Auxerre, Radu a fost integralist în meciurile cu Andorra (2-0) și Belarus (2-1), apoi împrumutul la echipa franceză i-a expirat și a ales să facă pasul în Premier League, la Bournemouth.

Edi Iordănescu, mesaj pentru Ionuț Radu: „Am încredere că va depăși momentul”

Radu are statutul de rezervă în echipa „cireșelor”, a jucat până acum doar în Cupa Ligii, motiv pentru care a și pierdut naționala. Dar Edi Iordănescu i-a transmis astăzi, la conferința de presă dinaintea partidei cu Belarus, că poate redeveni o soluție pentru echipa națională.

>

„La portari stăm foarte bine, avem mulți portari tineri care arată mult potențial și un portar la cel mai înalt nivel, pe Radu, pe care la un moment dat îl regăsisem.

Își găsise club și juca, o făcea foarte bine, apoi a suferit o operație, a făcut o alegere pe care nu vreau să o comentez acum (n.r. - trecerea la Bournemouth), este în plan secund la club, dar am încredere că are puterea necesară să depășească momentul, să se impună acolo și să fie din nou o soluție pentru echipa națională.

La capitolul portari stăm foarte bine, dar toți jucătorii, indiferent de post, trebuie să-și dorească foarte mult să joace, să aibă ambiție, dar nu în detrimentul grupului și al obiectivului grupului. Toată lumea trebuie să se pună în slujba echipei, obiectivul echipei primează”, a afirmat Iordănescu.

„Niță ar fi avut o mare problemă cu mine dacă ar fi fost mulțumit să fie rezervă. E un principiu de bază, toți care vin trebuie să-și dorească cu tot sufletul, să fie ambițioși, să demonstreze prin fapte. În ultima perioadă a fost în poartă Moldovan, care a arătat lucruri foarte bune, a apărat cu siguranță”, a mai spus selecționerul pe subiectul portarilor.

3,5 milioane de euroeste cota de piață pe care o are Ionuț Radu în prezent. În 2019 era evaluat la 15 milioane

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.