Nationala

Nicoliță a văzut echipa probabilă a României și a izbucnit: „Probleme grave! Cum să nu faci asta?”

Bănel Nicoliță a adunat 37 de meciuri la prima reprezentativă / foto: Arhivă GSP

Articol de David Marinescu  —  joi, 12 octombrie 2023

Fostul internațional Bănel Nicoliță, piesă de bază în echipa României de la EURO 2008, consideră că „scheletul” primei reprezentative ar trebui construit în jurul FCSB-ului, liderul la zi din Superligă. Diseară, cu Belarus, doar Florinel Coman e creditat cu șanse importante să apară în formula de start a lui Iordănescu.

Nicoliță și-ar fi dorit ca în „11”-le gândit de selecționer să figureze mult mai mulți fotbaliști de la FCSB. Pentru această acțiune, Edi Iordănescu i-a convocat de la bucureșteni pe Coman, Darius Olaru și Târnovanu. Doar primul are șanse bune să fie titular, situație care-l nemulțumește pe Bănel.

Bănel Nicoliță: „În mod normal, nucleu se face de la cele mai bune echipe, iar FCSB e numărul unu!”

FCSB să nu aibă niciun jucător în primul «11?» Probleme grave, din punctul meu de vedere! În mod normal, nucleul de jucători se face de la cele mai bune echipe. Eu o văd pe FCSB numărul 1 în România și tu să nu ai niciun jucător titular în primul «11?» E o problemă!

Este punctul meu de vedere. FCSB e echipa de pe primul loc, care conduce clasamentul, care e într-o formă bună. Pentru mine, e grav să nu ai niciun jucător titular!”, a spus Nicoliță, potrivit Fanatik

Bănel Nicoliță a adunat 37 de meciuri pentru naționala României, reușind un gol. La EURO 2008, penultimul turneu final la care am participat, Bănel a contabilizat 203 minute pentru „tricolori”.

Echipa probabilă a României: H. Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, Screciu, Stanciu - D. Man, Alibec, Fl. Coman
Rezerve: Fl. Niță, Târnovanu - Sorescu, Racovițan, M. Marin, Cicâldău, I. Hagi, Moruțan, V. Mihăilă, D. Drăguș, Olaru, L. Munteanu
Selecționer: Edi Iordănescu

MM Stoica știe ce post îi dă bătăi de cap lui Iordănescu: „Ai o problemă”

MM Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, crede că naționala României suferă la postul de fundaș dreapta la această „dublă”

Fără Manea, accidentat, Edi Iordănescu i-a convocat pe Andrei Rațiu și Deian Sorescu pentru acel post. Primul nu are însă meciuri în picioare, iar al doilea nu este la bază fundaș dreapta, ci mijlocaș lateral.

„Ai o problemă, cea a fundaşului dreapta. Raţiu n-a jucat deloc de când a ajuns în LaLiga. Nici Sorescu nu joacă fundaş dreapta în patru fundaşi, cum jucăm noi la naţională. El e în dreapta sau în stânga în sistemul cu trei fundaşi centrali.

Cred că acolo unde pe aceeaşi poziţie ai jucători cu valori sensibili egale, mai degrabă îl alegi pe unul care are constanţă în evoluţii şi joacă meci de meci”, a declarat MM Stoica, la Orange Sport.

VIDEO Bănel Nicoliță a prefațat „dubla” cu Andorra și Belarus

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.