Dinamoviștii îi bat obrazul unui om pe care, totuși, clubul lor a încasat două milioane de euro
Dacă la FCSB Dorin va fi vârf de atac, aripă dreaptă sau mijlocaș ofensiv, rămâne să ne lămurim în săptămânile care vin. Când o să ne dumirim și cum stă cu condiția fizică, pentru că în ultima vreme a jucat cam puțin, atât la greci, cât și la bulgari.
Luat pentru necesități stringente
La 28 de ani, nepotul lui Iosif Rotariu și băiatul geamănului său, Ilie, pare o cauză care încă poate fi recâștigată de fotbalul nostru. Dar probabil că nu la asta s-au gândit cei de la FCSB când l-au chemat să semneze.
Lor le trebuie dublură la Miculescu, poate un om în locul lui Compagno, iar salariul pe care au acceptat să i-l ofere lui Dorin, 20 de mii de euro pe lună, dezvăluie că aceste necesități sunt stringente pentru FCSB, relansarea carierei stângaciului ex-timișorean fiind doar o chestiune colaterală.
Gigi și ai săi se gândesc la ziua de astăzi, cea de mâine fiind mai depărtișor, iar cea de poimânie, hăt departe.
Dorin Rotariu (28 de ani, extremă dreapta) e al 20-lea fotbalist care semnează cu FCSB după ce anterior evoluase pentru Dinamo.O viziune despre trădare
Însă transferul lui Dorin la FCSB a fost contestat nu doar din punct de vedere tehnico-tactic, a deranjat în Ștefan cel Mare și din punct de vedere ideologic. Suporterii dinamoviști nu concep că unul de-al lor, care le-a promis la un moment dat atașament etern, poate trăda (în viziunea lor) și se poate regrupa sub flamura dușmanului de-o viață. Steaua. Sau FCSB, deși în momentul jurămintelor lui Dorin, Anno Domini 2014, acronimul din patru litere abia era în curs de oficializare.
Și-a făcut datoria la Dinamo
Bun, deci în 2014 un adolescent de 19 ani promite atașament veșnic lui Dinamo. Contează și aspectul că Dorin nu era vreun produs al clubului (pe vremea aceea centrele de copii și juniori încă nu se numeau academii), ci era adus prin transfer de la Poli Timișoara.
Dar trecem peste asta și vedem că Dorin joacă niște ani la Dinamo, aproape patru sezoane, dă niște goluri (aproape 30 în toate competițiile), după care ia calea străinătății, merge la FC Brugge, într-un fotbal al cărui nivel nu suferă niciun termen de comparație cu al nostru.
Nu pleacă gratis, în schimbul său Dinamo îndeasă în buzunarele prin care începuse în acel an să cam bată vântul o anumită sumă. Două milioane de euro!
Dator pe viață?
Cu acei bani, Dinamo și-a mai târât zilele o vreme, Negoiță și-a mai ascuțit foarfecile de la coafor, s-a mai scăpat de niște litigii, s-a mai viețuit vreo doi-trei ani la un nivel acceptabil.
Iar astăzi obiectul acelei vânzări devine trădător pentru că se duce la FCSB pe 20 de mii de euro și nu merge la Dinamo pe patru, cinci, cel mult șase mii de euro, pentru că, din ce se aude, în garnizoana Săftica nu există salarii mai mari.
A adus mai mult decât acționarii
Pentru asta da, merită linșat, făcut trădător, trimis la stână, la oile lui Gigi. Ingratul Dorin! În viziunea ideologilor din peluză, un om care a adus clubului (prin transfer) mult mai mult decât au investit până acum auguștii acționari, trebuie țintuit la sâlpul infamiei!
Iată cum un egal norocos cu CFR Cluj a umflat mult prea mult pânza șubredei lotci dinamoviste, făcând-o să se creadă crucișător peste noapte!
{{text}}