Nationala

Cine-i mai înțelege? Comunicat absurd al ultrașilor români: „Ar fi trebuit să fim la Minsk! Fără spectatori fără vreun temei”

Mesaj afișat la meciul tur dintre România și Belarus / foto: Arhivă GSP

Articol de Andra Mocanu  —  Thursday, 12 October 2023

Ultrașii din „Uniți sub Tricolor”, principalii responsabili pentru incidentele de la meciul cu Kosovo de luna trecută, au emis un comunicat greu de înțeles în seara meciului cu Bealrus. Suporterii care au provocat de atâtea ori scene reprobabile la partidele naționalei suspină că meciul nu se joacă la Minsk, în „casa” dictatorului Lukashenko! 

Ultrașii români nu sunt prezenți pe stadion de data aceasta, dar nu se abțin de la derapaje nici în mediul online. Aceștia susțin că partida împotriva ex-sovieticilor ar fi trebuit să se dispute în Belarus. Adică în țara implicată într-un război de agresiune și acuzată de grave încălcări ale drepturilor omului!

„Uniți sub Tricolor”, comunicat greu de înțeles: „Ar fi trebuit să fim la Minsk, în deplasare pentru România”

„Acum exact patru ani, ne aflam pe stadion în Insulele Feroe, una din cele mai lungi deplasări care pot fi posibile în preliminarii, în largul Oceanului Atlantic, departe de limitele continentale ale Europei.

În preajma acestei date, 11-12 octombrie am avut mai mereu deplasări de poveste și foarte îndepărtate. În exact aceasta perioadă a fost prima deplasare a grupului, în Andorra (11.10.2013), apoi iarăși în îndepărtatele Insulele Feroe (11.10.2015), după doar un an după o escală pentru meci în Armenia, am jucat în mijlocul Asiei, în Kazahstan (11.10.2016), iar în anul centenarului României, ne aflam în această perioadă în Lituania (11.10.2018).

Respectând tradiția acestei date, în acest moment ar fi trebuit să ne aflam pe stadion, în deplasare pentru Romania, la Minsk, dar deoarece «UEFA nu permite implicarea politicului în sport», credulii, obedienții și cei care nu pot gândi de unii singuri ajung să perpetueze aceasta minciună grosolană, «tricolorii» joacă împotrivă Belarusului la Budapesta, cu stadionul închis, accesul fiind interzis spectatorilor fără vreun temei.

Până la revederea cu «tricolorii» mari, îi susținem de la distanță și vom participa mâine și marți la meciurile naționalei de tineret. Hai România!”, se arată în comunicatul emis de „Uniți sub Tricolor”. 

Belarusul pro-Putin, obligat să se mute la Budapesta în preliminarii

Naționala Belarusului este obligată să dispute meciurile oficiale, considerate pe teren propriu, pe teren neutru, din cauza faptului că țara ex-sovietică este unul dintre aliații Rusiei în războiul neprovocat declanșat în Ucraina.

Belarusul chiar a fost aproape de o excludere din actuala campanie a preliminariilor! Motivul? Implicarea în războiul din Ucraina, de partea invadatorilor ruși. De altfel, echipele din Rusia au fost excluse în 2022 din toate competițiile organizate de FIFA și UEFA, atât naționala, cât și echipele de club.

În primăvară, 100 de europarlamentari au cerut forului condus de Ceferin să excludă Belarus din toate competițiile continentale. „Menținerea Belarusului ar fi o ofensă adusă victimelor agresiunii ruse și tuturor bielorușilor forțați să-și părăsească țara sau care trăiesc în frică și teroare acasă”, i s-a transmis lui Ceferin.

Nancy Faeser, ministrul german de Interne, a cerut din 2022 excluderea Belarusului din preliminarii, pentru ca echipa națională de fotbal să nu se poată califica în niciun fel la EURO 2024, găzduit de Germania.

VIDEO Belarus - România » Momentul intonării „imnului”

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.