Liga 1

A intrat în direct și a „desființat” planul lui Gigi Becali: „Nu, îi e greu!”

Gigi Becali, patron FCSB

Articol de Daniel Grigore  —  Thursday, 12 October 2023

Cosmin Moți (38 de ani), directorul tehnic de la Ludogorets, a explicat de ce nu a reușit să se impună Dorin Rotariu (28) la multipla campioană a Bulgariei și nu crede că planul lui Gigi Becali, acela de a-l utiliza pe Dorin ca vârf, va avea succes.

Dorin Rotariu a ajuns să semneze cu FCSB după ce și-a reziliat contractul cu Ludogorets, campioana Bulgariei în ultimii 12 ani. Nepotul lui Iosif Rotariu nu a reușit să se impună în formația din țara vecină, pentru care a adunat doar 10 apariții, un gol și un assist în perioada iulie 2021 - ianuarie 2022, înainte ca bulgarii să-l împrumute în Grecia, la Atromitos.

Cosmin Moți, director tehnic la Ludogorets, a explicat ce nu s-a legat pentru Rotariu la „vulturi” și de ce nu-l vede pe Dorin jucând ca atacant central, poziție pe care patronul de la FCSB, Gigi Becali, dorește să-l așeze. 

Cosmin Moți, despre Dorin Rotariu: „Îi trebuie mai multă răutate, dorință de succes”

„La noi nu a reușit să se impună. Ne-am despărțit amiabil, mă bucur că și-a găsit echipă. E un jucător bun, dar care la noi nu a reușit să demonstreze. A avut destul de multe probleme la început, a venit târziu în pregătire, apoi a venit pauza pentru echipele naționale și a fost depistat pozitiv cu COVID.

A trebuit să o ia de la zero cu pregătirea fizică, a avut și alte probleme de sănătate. A avut o perioadă de inactivitate, în care s-a antrenat singur. A avut multe probleme de sănătate, accidentări... iar antrenorul care l-a adus în vară a spus în iarnă că nu mai are nevoie de el.

Ce ar trebui să îmbunătățească? În primul rând, trebuie să fie bine psihic, să accepte criticile patronului, pe care-l cunoaștem cu toții. Cred că îi trebuie un pic mai multă răutate, să aibă o dorință mai mare de succes”, a afirmat Moți la „Fotbal Club”, pe DigiSport.

„Cred că i-ar fi foarte greu ca atacant central, îi e greu să joace cu spatele la poartă. Îl văd în bandă, intrând în interior. Are calitate tehnică bună, nu știu dacă va reuși să se impună ca număr 9”, a adăugat Moți atunci când a fost întrebat despre planul lui Gigi Becali, latifundiarul dorind să-l vadă pe Rotariu pe postul de număr 9.

VIDEO: Dorin Rotariu, la primul antrenament la FCSB

Astăzi, la două zile distanță de la anunțul transferului său la FCSB, Rotariu s-a antrenat în premieră alături de noii lui colegi.

FCSB a publicat un videoclip cu imagini de la antrenament, principala „țintă” a camerelor fiind noul jucător roș-albastru.

Fanii își pot face o idee despre jocul lui Rotariu din imaginile publicate: Dorin își etalează tehnica cu pase cu exteriorul și o acțiune individuală în care a trecut în viteză de Ovidiu Popescu, apoi a finalizat.

Mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.